reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego alergika

reklama
I co myślicie dziewczyny powinnam z tymi czerwonymi plamami iść do lekarza? Ja myślę cały czas nad tym. Lekarz i tak mi nie powie od czego tak jest? Na alergię bierzemy już ten zyrtec. Pytanie tylko czym mogę to smarować? Krem specjalny z emolium mam, myślicie że mogę tym? Czy coś innego?

My kapiemy i smarujemy cethapilem tymi dla niemowlat. Bio gaia i tyle. Raczej od pediatry uslyszysz smarowac cholesterolem itd ale u nas to pogarszalo. Jesli chcesz isc z tym do lekarza to lepiej dermatolog-alergolog. I u nas kapanie w emolientach pogarszalo

CLEO możesz tym Emolium smarowac. Do lekarza niekoniecznie. Dostawać alergen, poczekać aż zejdzie i za jakiś czas ponownie zrobić próbę. Trzeba reagować na takie zmiany, bo nie leczona alergie pokarmowa prowadzi do alergi wziewnych. Później nawet nie kojarzymy, że takie czy inne objawy wzięły się od kiedysnej alergi pokarmowej

My używamy z Dermedic Emolient Linum. Mam Emulsje do kąpieli, Kremowy żel do mycia a do smarowania ciałka krem ten w tubce 100ml i już zamówiłam drugi a do kąpieli Olejek. W domu mam też Oilatum emulsje i krem, Emolium emisję do kąpieli i do ciała, maść cholesterolowa, krem Hipp do twarzy i ciała - polecam lepsze od Emolium.
No i kremy i maści, Alantan, Bephanten, Linomag, Sudocrem, coś na receptę z lanoline i kwasem bornym.
Pewnie jeszcze coś jest ;)

Dziś Laura jadła młodego ziemniaczka na parze z woda przegotowana, jak na razie ok. Jutro też dam.
Zamówiłam też kaszki Holle. Owsiana jest z glutenem?
Chciałabym gluten później wprowadzić

Owsiana chybaa gluten tak jak mleko owsiane. My 4 dzien ziemniak ze szpinakiem i poki co jest ok. Chce zrobić próbę z marchewka. Sama mam zjesc najpierw i sprawdzic czy wyjdzie uczulenie czy bezpośrednio jej podac?

Wiec zjadlam wczoraj mielonego z indyka i troche karkowki. Cebula natka pietruszki sol pieprz. I dzis widze drobne zaczerwienirnia na brzuszku. Czyli pietruszka nam odpada bo inne skladniki jem na codzień i da ok. Poczekam kilka dni i sprawdzę marchew potem jablko a następnie nabiał. Co do nabiału to lepiej ciut żółtego sera czy jogurtu?

reklama
Do góry