reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego alergika

reklama
O niestety nie jest tak różowo. Wysypki nie ma, ale po 9 dniach od rozpoczęcia prowokacji skóra miejscami sucha, atopowa. Wracamy na dietę.

Yoanna moze to jeszcze nie czas na nabiał. Moja koleżanka która je wszystko mówiła że jej córka też ma sucha skórę coś jak Laura. Ona nawet na to nie patrzy. Laura oprócz tego ma bolacy brzuszek

Marika, chyba jeszcze chwilę się wstrzymam. Widzę, że alergia ustępuje, 2 miesiące temu była wysypka po 4 dniach, teraz tylko sucha skóra po 9. Czyli idzie ku lepszemu. Ale całkiem dobrze jeszcze nie jest, więc się wstrzymam z jedzeniem wszystkiego... A fajnie było przez tych kilka dni ;-)

U nas w zasadzie tylko nabiał wykluczam - jak zjem coś co ma śladowe ilosci to poza suchą skórą nic Lenie nie jest (i to tylko na kolankach i łokciach). A jak sobie loda pozwoliłam na wakacjach, to ulewala. Po cielęcinie natomiast wysypalo ją strasznie. Poza tym na nic innego nie reaguje.

Marika, herbatnik z masłem pewnie? Ja bezpośrednio Szymonkowi mleka w żadnej postaci nie podaję. Myślałam, że zacznę, ale teraz wiem, że muszę się wstrzymać.
Siva, u nas tak samo, choć sucha skóra też na buzi.

My tez twardo na diecie beznlecznej :( nawet nie próbuje żadnej prowokacji bo wystarczy ze gdzieś sie jakąś sladowa ilość w diecie pojawi juz mały ulewa. :-( juz coraz częściej mam dość bo znowu schudłam ale jak pomyślę ze mialabym dać malemu nutramigen to od razu nabieram mobilizacji. Moje mleko jest smaczne.... a jak mały odmówi nutramigenu to co mu dam? Mój starszak na rok odrzucił mm ale wtedy dawalam mu zwykły nabial.

Mam nadzieje ze maly wyrośnie z tej alergii...

Joanna takie zwykle szkolne, na pewno miały coś z nabiału. Wysypki nie ma ale ulewala
FIFKA ja to jużywane zaczynam więcej jeść, owoce, warzywa, mięso, przyprawy. Teraz jak mąż wrocil i mam jak zjesc to już brzuszek mi sterczy ;)
A nabiał najlepiej wprowadzać pod osłoną mleka z piersi.

A dajecie jakiś probiotyk codziennie? Pół roku to minimum dla matki i dziecka aby był jakiś efekt. Z tego co się dowiedziałam, mleko wytwarza się z krwi i niby dieta matki nie ma wpływu na bóle brzucha itp. To dlaczego po zjedzeniu np nabiału mamy efekt u dziecka? A to dlatego, że matka ma dziurawe jelita i alergeny przechodzą do krwiobiegu a z krwi do mleka

reklama
Do góry