reklama
To samo miałam zapytać chyba nie dam rady wybrac tego jednego jedynego hheheh....wronka, czy Ty te wszystkie przepisy na muffinki robiłaś :-)
Pozdrowionka
mucha666
matka wariatka
Muffiny klasyczne
(z porcji wychodzi 12 ciastek)
Produkty suche
2 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
2 duże łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
szczypta soli
Produkty mokre
1 szklanka mleka
0,3 szklanki oleju
1 jajo
Mieszamy sypkie produkty i mokre osobno, nastepnie do mokrych dodajemy sypkie i mieszamy razem. Do ciasta można dodać owoce, orzechy, żurawinę suszoną (mój faworyt), czekoladę itp. Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 (z termoobiegiem) przez około 20-30 minut.
Smacznego
(z porcji wychodzi 12 ciastek)
Produkty suche
2 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
2 duże łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
szczypta soli
Produkty mokre
1 szklanka mleka
0,3 szklanki oleju
1 jajo
Mieszamy sypkie produkty i mokre osobno, nastepnie do mokrych dodajemy sypkie i mieszamy razem. Do ciasta można dodać owoce, orzechy, żurawinę suszoną (mój faworyt), czekoladę itp. Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 (z termoobiegiem) przez około 20-30 minut.
Smacznego
AgnieszkaJ
Fanka BB :)
Wronka - szaleńcze muffinkowy
wronka, czy Ty te wszystkie przepisy na muffinki robiłaś :-)
Pozdrowionka
nie nie...robiłam czekoladowe, kokosowe i bananowe;-). Reszta jeszcze przede mna, ale to po diecie hehehe
nie nie...robiłam czekoladowe, kokosowe i bananowe;-). Reszta jeszcze przede mna, ale to po diecie hehehe
PO JAKIEJ DIECIE, rób te reszte muffinek i daj znać jak Ci wyszły ;-)
Oj nie...dopiero jak uzyskam swoją wage, a wtedy zrobie i Cie na nie zaprosze ...o:-)
OK, trzymam Cię za słowo :-), a gdzie Ty się ukrywasz, że Cię nie widać na bydgoskim
reklama