reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik dla naszych Szcześć

reklama
Dziewczyny, sliczne te Wasze pokoiki i kaciki dla dzieciaczkow:tak:
A ja jestem zalamana...Skrecilismy lozeczko, ale jeszcze nie mamy materacyka, i szukalismy miejsca na nie. Znalezlismy tylko jedno, bo nic nie da sie poprzestawiac u nas w sypialni. Terz zastanawiamy sie, jak je ustawic: wzdluz sciany, czy wzdluz naszego lozka, ale na 99% bedzie to drugie ustawienie-wzdluz naszego lozka i szafy. A ja jestem zalamana, przez tapete w pokoju, przez te ksiezniczki. Wczesniej mi to nie przeszkadzalo, ale teraz mnie dobija, a na tapetowanie nie mamy czasu ani pieniedzy(trzeba byloby juz robic caly pokoj). Chcialam dokupic jakies naklejki i pozaklejac te ksiezniczki, ale jak patrze na allegro, to wlasciwie, zadne nie pasuja. Przeciez nie nakleje jakis slimakow, lub samochodow. Bylam wczoraj w castoramie z mysla, ze dokupie blekitny, szeroki pasek i zakleje obecny miedzy tapetami, przelamujac w ten sposob ten roz, ale nie mieli takiego szerokiego...Na allegro patrzylam, to tez nie maja. Mysle, aby zmienic firanki na takie z jakims elementem blekitny, a moj M mowi, ze koniecznie baldachim musi byc(blekitny) choc wczesniej nigdy nie mielismy i nie chcielismy...Moze kupie narzute na lozko w odcieniach blekitu...Tylko to drogi interes...
Moze Wy macie jakies pomysly? Aby nie bylo drogo, ale aby stlamsic te ksiazniczki troche...Ta tapeta jest za mocno naciapana moim zdaniem...
A oto fotki naszej sypialni i lozeczka...
A ja nie sądzę żeby niemowlak miał coś przeciwko księżniczkom :-D Nie dodawaj już żadnych naklejek, a skoro nie dostałaś szerokiego pasa, a ten fragment najbardziej Cię denerwuje, to kup małą puszkę niebieskiej farby i ten obecny zamaluj. Szkoda ładować kasę w pokój, który i tak za jakiś czas na pewno przemalujecie :-)

A ja nie sądzę żeby niemowlak miał coś przeciwko księżniczkom :-D Nie dodawaj już żadnych naklejek, a skoro nie dostałaś szerokiego pasa, a ten fragment najbardziej Cię denerwuje, to kup małą puszkę niebieskiej farby i ten obecny zamaluj. Szkoda ładować kasę w pokój, który i tak za jakiś czas na pewno przemalujecie :-)
też właśnie to miałam zaproponować:-)a jaką będziesz miała frajdę przy tym malowaniu:):)

Naklejek nie dodam, bo juz jest nasrane za przeproszeniem. Na spokojnie wymyslilam, ze powiesze tylko jednolite, blekitne zaslonki(dekoracyjnie, po bokach), przemaluje klosz w lampce nocnej z bialego na blekitny(jest taki plastikowy), i moze ze 2 poduszeczki dam niebieskie na naszym lozku. Tak jak piszesz, maluch i tak nie zwroci uwagi na kolorystyke, a my bedziemy ten pokoj za jakis czas remontowac(jak maluch pojdzie do starszego brata).

Roanna wiesz ja bym na twoim miejscu zamalowala ta sciane. Jezeli tapeta jest dobrze przyklejona to nie musisz nic zdzierac, ja tez malowalam tapete juz 1,5 roku temu i nadal super wyglada. Na dodatek pozniej na tym poprzyklejalam swoje naklejki. Ja mialam tapete w jakies okropne kwiatki, i zamalowalam wszystko na jasniutki kolor. Farba nie jest droga, i walkiem szybko pomalujesz na jaki kolor tylko bedziesz chciala. Posle ci kilka zdjec za chwilke jak u mnie to wyszlo.

Roanna A to jest ta tapeta co ja zamalowalam, a potem nakleilam naklejki. Malowanie zajelo mi dwa wieczory, bo musialm pomalowac dwa razy. A pozniej nakleilam naklejki. Ty mozesz pomalowac jedna sciane, albo jak uwazasz caly pokoj, ale wtedy to bedziesz musiala sie wiecej nameczyc ... a razej twoj maz :o) bo ty nie mozesz sie przemeczac wiadomo.

Załączniki

• DSC03484 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    DSC03484 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC03485 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    DSC03485 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC03486 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    DSC03486 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC03487 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg
    DSC03487 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg