reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jeżdżę bezpiecznie czyli wszystko o fotelikach

reklama
Sylwia to chyba od wzrostu zależy - żeby pas przechodził po ramieniu, no ale w foteliku na pewno bezpieczniej...d
a poleicie jakis foteli 9-36 kg? bo do dziadka do auta bysmy chcieli taki żeby i Karol i Bartek w razie czego mógł jechać...

Baska ja tylko moge na temat maxi cosi sie wypowiedziec...

Tez juz myslalam sobie ,ze fajnie by bylo mloda juz na tylko tym spodzie wozic,ale nam sie jeszcze super miesci w tym od 9-36kg.wiec jeszcze troche pojezdzi...Robilam przymiarke u kumpeli i za bardzo jej sie ten pas w szyje wbija.....:baffled:

Pati to maxi cosi jest 9-36 ? myslałam że nie ma takiego...

a co do podstawek - znalazłam takie info:
Na koniec trzeba jeszcze wspomnieć o tzw. podwyższeniach (podkładkach, “podpupnikach”), czyli samych siedziskach bez podparcia. Stosowane mogą one być przez dziecko ważące co najmniej 20 kg, a już na pewno przez takie, któremu zwykłe pasy nie dotykają głowy czy szyi. Należy je stosować jedynie na krótszych trasach lub jako rezerwowy fotelik np. w samochodzie dziadków.

reklama
Do góry