reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jeżdżę bezpiecznie czyli wszystko o fotelikach

A ja wlasciwie juz chcialabym mlodej kupic nowy ale ten w ktorym jezdzi jest jej jeszcze w sumie calkiem okay...sprzedac go juz nie sprzadam bo jest tapicerka bardzo zniszczona...nie wiem dlaczego ale jakis taki material ktory bardzo latwo sie zaciagal..w niektorych nawet miejscach widze ze popuszczaly szwy...No chyba ze mozna gdzies kupic same pokrowce...no ale tez nie ma sie co dziwic...ten fotelik juz niejedno przeszedl...ssluzyl na grillach za fotelik do karmienia,mloda zjezdzila z nami tysiace km.jadla w nim,pila,bawila sie,spala i skakala ;-) Swoje wysluzyl..i nigdy nie zawiodl :-)

reklama
Nie wiem czemu ale mam uraz do fotelikow z chicco...tzn.wiem czemu :-D bo pokazywali jak te pasy sie wyrywaja w trakcie wypadku... i tak jakos nie wiem-balabym sie ;-)

Kasia my mamy Roamera (chyba tez taki jaki wklejala Baska ale dokladnej nazwy modelu nie pamietam) ale jak jestesmy u tesciow to Julek jezdzi w Maxi Cosi Rodi i powiem, ze oba sa rownie fajne. W kazdym siedzi wygodnie i wydaje sie byc dobrze 'zabezpieczony' :-)

To mamy dwa do przymierzenia :-) dzięki! Pewnie w następny weekend ruszymy na łowy.
Teraz jak zabieraliśmy Madzię, to okazało się, że jej ramatti venus ma zupełnie inny materiał, i po 1,5 h podróży Martuś mokra, Madzia sucha. Jak kupowaliśmy fotelik, to akurat były w sklepie dwa modele, ten nam się bardziej podobał kolorystycznie, i na materiał w ogóle nie zwróciliśmy uwagi, nawet nie wiedziałam że są różne :baffled:

Irmaa ja wogole tego fottelika nie kumam:-Da wiesz dlaczego? bo model okay...ale jak on ma te pasy? w sumie takie foteliki znam tylko zapinane pasem z auta...i jak on sie reguluje do spania? bo wydaje mi sie ze nie inaczej jak wszystkie inne w tych przedzialach 15-36 ...czytalas jakies testy?

Pati nie znalazłam nigdzie testów do tego fotelika, ale to dla mnie nie jest istotne, gdyż wszystkie testy są prowadzone przy prędkości 50-60km/h , czyli przy wypadku liczy się szczęście. Dla mnie liczy się przede wszystkim wygoda moich dzieci, bo jak widzę że śpią w foteliku którego nie można obniżyć, głowa im lata na wszystkie strony, a jak wysiadamy to trzeba przebrać koszulkę , bo są cali spoceni to mnie szlag trafia.
z fotelików w tym przedziale i w znośnej cenie nie znalazłam innych którym by się regulowało oparcie, piszą tylko o regulacji zagłówka. Napisałam maila do 2 osób które kupiły już ten fotelik, czekam na opinie od nich.

reklama
No ja to stawiam na bezpieczenstwo...bo jednak jak juz fotelik wyrywa sie z siedzenia przy 50-60km.na godzine to lekka przesada...nie chce wiedziec co by sie stalo przy np.120km/h...
A Ty dla mlodego czy dla Izki kupujesz ten fotelik?
Moj brat kupil teraz Römer na allegro-super stan... za 280zl...

Do góry