reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Można jak są pasteryzowane z tego co pamiętam a u nas w sumie większość i tak jest.A dlaczego nie sery pleśniowe?
Co do herbaty to w 1 trymestrze warto ograniczyć i kofeinę i teinę, ja pilnowałam, żeby pić max 2 kubki dziennie. Ale ja nie pijam bardzo mocnej herbaty.
jasani
No właśnie wiem, dlatego zdziwiło mnie,że ktoś sugeruje zrezygnowanie z nich.Można jak są pasteryzowane z tego co pamiętam a u nas w sumie większość i tak jest.
Co do herbaty to w 1 trymestrze warto ograniczyć i kofeinę i teinę, ja pilnowałam, żeby pić max 2 kubki dziennie. Ale ja nie pijam bardzo mocnej herbaty.
Zazuu
No właśnie wiem, dlatego zdziwiło mnie,że ktoś sugeruje zrezygnowanie z nich.
Bo wielu lekarzy niekoniecznie informuje od czego to zależy
MoniB1988
Ponieważ może dojść do zakażenia bakterią Listeria Monocytogenes. Ma to związek z tym, ze w trakcie produkcji nie podlegają obróbce termicznejA dlaczego nie sery pleśniowe?
Kinnia95
W 1 trymestrze mnie odrzuciło od kawy. Jednak będąc już na końcówce wypije do 2 kaw dziennie. Z mlekiem.A kawa? Napoje gazowane?
Z gazowanego pije wodę gazowaną. Czasem łykne coś słodszego, ale w minimalnych ilościach przez cukrzycę.
Jedynie czego unikam to sushi. Możesz jeść praktycznie wszystko, ale z głową. Tatara chyba nie można. Ale ja nigdy nie przepadałam za nim więc nie wiem jak jest z nim w ciąży. Poczytaj trochę czego unikać i co spożywać z umiarem. Ale też nie przesadzajmy.
MoniB1988
Można o ile zostaną poddane obróbce termicznej.Można jak są pasteryzowane z tego co pamiętam a u nas w sumie większość i tak jest.
W serach „miękkich”, wilgotnych mogą gromadzić się bakterie. Oczywiście mogą, ale nie muszą. Każdy je co chce jajko surowe tez albo bedzie miało salmonellę albo nie
Lady Loka
Ale przecież to napisałam, więc po co mi rzucasz tekstami o jajkach i salmonelli?Można o ile zostaną poddane obróbce termicznej.
W serach „miękkich”, wilgotnych mogą gromadzić się bakterie. Oczywiście mogą, ale nie muszą. Każdy je co chce jajko surowe tez albo bedzie miało salmonellę albo nie
jasani
Sery z mleka pasteryzowanego można normalnie jeść. A w polskich sklepach rzadko można spotkać z niepasteryzowanego. Więc skoro już sugerujesz,że tych serów nie można jeść to chociaż doprecyzuj których dokładnie.Ponieważ może dojść do zakażenia bakterią Listeria Monocytogenes. Ma to związek z tym, ze w trakcie produkcji nie podlegają obróbce termicznej
reklama
MoniB1988
Autorka pyta czego nie można jeść w ciąży, wiec zgodnie z prawdą napisałam o serach pleśniowych. To, ze u nas w sklepach 90% to „sery” plesnio-podobne to co innego…Sery z mleka pasteryzowanego można normalnie jeść. A w polskich sklepach rzadko można spotkać z niepasteryzowanego. Więc skoro już sugerujesz,że tych serów nie można jeść to chociaż doprecyzuj których dokładnie.