reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jedna czy dwie?

Cześć dziewczyny. Właśnie trafiłam do szpitala na obserwację ponieważ przyrost być jest nieprawidłowy..lekarz uświadomił mnie ze mogę przejść lyzeczkowanie albo dostane zastrzyk żeby dziecko się wchłoni

reklama
Cześć dziewczyny. Trafiłam do szpitala z powodu nieprawidłowego przyrostu hcg oraz ciąży niewiadomej lokalizacji .. lekarz kazał nastawić się na zabieg lyzeczkowania lub zastrzyku :( ciężkie chwile przede mną :(

Cześć dziewczyny. Właśnie trafiłam do szpitala na obserwację ponieważ przyrost być jest nieprawidłowy..lekarz uświadomił mnie ze mogę przejść lyzeczkowanie albo dostane zastrzyk żeby dziecko się wchłoni
Jak nieprawidłowy, co się dzieje? Wydaje mi się, że ostatnio Twój przyrost był powyżej 100% powtarzałaś betę? Robili USG, na jakiej podstawie ta obserwacja? Dawaj znać co u Was.

Jak nieprawidłowy, co się dzieje? Wydaje mi się, że ostatnio Twój przyrost był powyżej 100% powtarzałaś betę? Robili USG, na jakiej podstawie ta obserwacja? Dawaj znać co u Was.
27.10 beta 263
29.10 beta 286
30.10 beta 270
Robili usg ale beta jest za mała żeby cokolwiek zobaczyli odpowiedzieli ze widzą dopiero od 1000 hcg 😞

Zostaje do wtorku na obserwacji. Odezwę się na pewno. Jak u Ciebie? Wszystko w porządku?
Mam nadzieję, że jakoś się u Ciebie ułoży.. U mnie sama nie wiem. Byłam w czwartek na wizycie. Był pęcherzyk i ciałko żółte w macicy, ale w macicy mam też jakiś płyn, ginekolog mówi, że może to być krew, a na jajniku mam 5cm torbiel. Martwię się, że jednak ciąża się nie rozwinie. W środę umówiłam się na kontrolę na NFZ i zobaczymy.. Boję się kolejnej straty.

Jaki masz wynik hcg? U mnie niski dlatego nie widać pęcherzyka na usg . Co to oznacza że widać ciałko żółte? U mnie widac je na lewym jajniku ale nie dopytałam :/ . 5 cm to chyba dużo? :( może sie wchłonie moze jest taka możliwość?
Mam nadzieję, że jakoś się u Ciebie ułoży.. U mnie sama nie wiem. Byłam w czwartek na wizycie. Był pęcherzyk i ciałko żółte w macicy, ale w macicy mam też jakiś płyn, ginekolog mówi, że może to być krew, a na jajniku mam 5cm torbiel. Martwię się, że jednak ciąża się nie rozwinie. W środę umówiłam się na kontrolę na NFZ i zobaczymy.. Boję się kolejnej straty.

Jaki masz wynik hcg? U mnie niski dlatego nie widać pęcherzyka na usg . Co to oznacza że widać ciałko żółte? U mnie widac je na lewym jajniku ale nie dopytałam :/ . 5 cm to chyba dużo? :( może sie wchłonie moze jest taka możliwość?
@Aleksandraan nie chodziło o ciałko żółte (to jest na jajniku), tylko o yolk sac, czyli pęcherzyk żółtkowy - pojawia się w pęcherzyku w trakcie jego rozwoju, a zaraz po nim pojawia się zarodek, który odżywia się tym pęcherzykiem żółtkowym. :)
@Anna199 niestety Twoja beta nie wróży już nic dobrego, w dodatku zaczęła być spadkowa. Prawdopodobnie pęcherzyk nie dał rady się zagnieździć lub zrobił to nieprawidłowo i niestety przy takich przyrostach już nic się nie wydarzy dobrego... Przykro mi. :(

reklama
@Aleksandraan nie chodziło o ciałko żółte (to jest na jajniku), tylko o yolk sac, czyli pęcherzyk żółtkowy - pojawia się w pęcherzyku w trakcie jego rozwoju, a zaraz po nim pojawia się zarodek, który odżywia się tym pęcherzykiem żółtkowym. :)
Możliwe że masz rację, gin mi mówiła, że torbiel to zdecydowanie moja ciążowa przypadłość, że to właśnie ciałko żółte, ale nie bardzo to wszystko zrozumiałam. Mówiła, że z tym nic się nie robi, torbiel powinna po ciąży zniknąć a płyn z macicy wchłonąć, nie mówiła co to za płyn, może to być krew. Z tym, że w poprzedniej ciąży miałam krwiaka i niestety ciążę straciłam, więc teraz trochę panikuję.
5cm to sporo, ale gin mówiła że ma gorsze przypadki u siebie, liczę, że to zniknie... Hcg robiłam ostatnio 25.10 i miałam 471 a widać pęcherzyk żółtkowy tak jak koleżanka niżej dokładniej napisała. Zobaczę dokładnie w środę czy coś się rozwija z tego.. Tak to teraz wyglądało.

Załączniki

• IMG_20211030_212927.jpg
    IMG_20211030_212927.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 48
Do góry