Anna199
Fanka BB :)
Jeszcze sie nie cieszę . SuperNo moje gratulacje kochana już coś widać. Ja dzisiaj poszłam na betę z krwi, bo moja kreska ciągle blada. Widzę, że podobny termin będzie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeszcze sie nie cieszę . SuperNo moje gratulacje kochana już coś widać. Ja dzisiaj poszłam na betę z krwi, bo moja kreska ciągle blada. Widzę, że podobny termin będzie.
Policz od dnia ostatniej miesiączki. Ten wynik mówi tylko, że jesteś w ciąży i to na bardzo wczesnym etapie, nic więcej.Wynik pozytywny ktory to tydzien? 4?
Po wyniku się nie liczy ciąży. Tylko od ostatniej miesiączki/ powtórz bete po 48hWynik pozytywny ktory to tydzien? 4?
Jeżeli testy wychodzą pozytywne to muszę jechać drugi raz na betePo wyniku się nie liczy ciąży. Tylko od ostatniej miesiączki/ powtórz bete po 48h
wtedy widać jak przyrastaJeżeli testy wychodzą pozytywne to muszę jechać drugi raz na bete
?
Nie musisz /ale tak się robi żeby zobaczyć czy dobrze przyrastaJeżeli testy wychodzą pozytywne to muszę jechać drugi raz na bete
?
Betę w okolicy badań prenatalnych? W jakim celu?Można, ale nie trzeba, dla mnie zrobienie bety było w formie potwierdzenia ciąży. Hcg można robić z krwi po to żeby sprawdzić czy przyrost co 48 godziny jest prawidłowy. Moja wczorajsza beta to 83 więc jeszcze wcześnie. Następną betę zrobię jak gin mi będzie kazać albo ewentualnie w okolicy badań prenatalnych o ile donoszę do tego czasu ciążę. Wolę się nie stresować czekaniem na wyniki
Na badaniach prenatalnych i tak dodatkowo robią betę przy badaniach pappa. Ja po poronieniu nie bardzo chce się nastawiać na rosnącą betę, bo może rosnąć i tak mogę znowu poronić. Prawidłowo czy nie, pierwszy trymestr to dla mnie znak zapytania. Dlatego jakbym miała kontrolować przyrost to ewentualnie jak ciąża będzie mniej narażona na stratę. Bardziej w takim celu. Zrobiłam raz w celu potwierdzenia ciąży i więcej bez wskazań lekarza raczej nie będę robić. Ze względu na strach i stres, wolę ich unikać jak najdłużej się da.Betę w okolicy badań prenatalnych? W jakim celu?