reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jedna czy dwie?

reklama
Wynik pozytywny ktory to tydzien? 4? 😲

Załączniki

• 20211021_144615.jpg
    20211021_144615.jpg
    850,5 KB · Wyświetleń: 158
Można, ale nie trzeba, dla mnie zrobienie bety było w formie potwierdzenia ciąży. Hcg można robić z krwi po to żeby sprawdzić czy przyrost co 48 godziny jest prawidłowy. Moja wczorajsza beta to 83 więc jeszcze wcześnie. Następną betę zrobię jak gin mi będzie kazać albo ewentualnie w okolicy badań prenatalnych o ile donoszę do tego czasu ciążę. Wolę się nie stresować czekaniem na wyniki 😝

Można, ale nie trzeba, dla mnie zrobienie bety było w formie potwierdzenia ciąży. Hcg można robić z krwi po to żeby sprawdzić czy przyrost co 48 godziny jest prawidłowy. Moja wczorajsza beta to 83 więc jeszcze wcześnie. Następną betę zrobię jak gin mi będzie kazać albo ewentualnie w okolicy badań prenatalnych o ile donoszę do tego czasu ciążę. Wolę się nie stresować czekaniem na wyniki 😝
Betę w okolicy badań prenatalnych? W jakim celu?

reklama
Betę w okolicy badań prenatalnych? W jakim celu?
Na badaniach prenatalnych i tak dodatkowo robią betę przy badaniach pappa. Ja po poronieniu nie bardzo chce się nastawiać na rosnącą betę, bo może rosnąć i tak mogę znowu poronić. Prawidłowo czy nie, pierwszy trymestr to dla mnie znak zapytania. Dlatego jakbym miała kontrolować przyrost to ewentualnie jak ciąża będzie mniej narażona na stratę. Bardziej w takim celu. Zrobiłam raz w celu potwierdzenia ciąży i więcej bez wskazań lekarza raczej nie będę robić. Ze względu na strach i stres, wolę ich unikać jak najdłużej się da. 🤷‍♀️

Do góry