reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie wkładki laktacyjne ??

Ja byłam najbardziej zadowolona z J&J. Dobrze chłonęły, były fajnie wyprofilowane i mają taśmę samoprzylepną co zapobiega przesuwaniu.
Bella z chłonnością były OK ale przeszkadzało mi to że mają wytłaczany jakiś wzór i odciskał mi się on na piersiach :(
Canpol Premium - dobre - pojedynczo pakowane

Rossmanowskie i Tescowe - klasa bardzo średnia - dobre dla oszczędnych lub dla tych u których wkładek potrzebnych jest bardzo dużo i szkoda im wyrzucać masę pieniędzy.

reklama
używałam Canpola, Belli, Johnsona, BabyOno i Touris czy jakoś tak z Lidla i powiem tak: Bellę odradzam, są cienkie, przeciekają i baaardzo często się zaginają tak że nim się zauważy to sutek na wierzchu, te z Lidla też kiszka jak dobrze pamiętam, Canpola nie pamiętam.. Johnson są ok, Baby Ono są zupełnie inne od pozostałych wymienionych bo mają strukturę pampersa i woda zamienia się w taki żel jakby - to były moje pierwsze wkładki, jeszcze w szpitalu i wtedy sprawdziły się super, bo pokarmu miałam jak dla czworaczków ;-D no i klasyczne wkładki w ogóle nie zatrzymywały mi mleka, jedyną wadą tych BabyOno było to, że skóra szybciej się pociła, ale ja rodziłam w Lipcowe upały więc może dlatego.. ogólnie jak ktoś ma nawały pokarmu to polecam BabyOno, nie przeciekają, jak ktoś woli bardziej przewiewne to Johnson. Teraz używam Johnsona i poluję na te tanie BabyDream, niestety zwykle trafiam na pustą półkę ;-/

ja uzywam bella są fajne bo sa duże..mnie sie te baby dream i jakies jeszce były za male i przesuwaly sie.Minusem Belli jest to że jak przemokną to sie odklejają ii często gęsto miałam je przyklejone do brodawki , nie fajna sprawa

Witam
Ja używałam wkładek przez 9 miesięcy :eek: niestety, ale z czystym sumieniem polecam w miarę normalnej cenie Canpolu - premium, są pojedynczo pakowane, więc łatwiej o higienę, by zabierać gdzieś do torby na wyjazd. Są chłonne i mają taśmę klejącą przez prawie całą średnicę, co dla mnie było rewelacyjne, bo nigdy się nie przemieszczały :tak: Cena odpowiednia do jakości. POLECAM!
Używałam też bella, ale mnie złościło, jak po karmieniu synka zakładam stanik a tam mokro i zimno :cool: bleeeee - nieprzyjemne uczucia i wspomnienia :sorry:
Pozdrawiam.

reklama
Ja używałam belli i babydream. Belli nie polecam gdyż wata zostawała na cycuszkach i się zaginały, babydream są tanie, ale wata się nie przyklejała. Między tymi dwoma zdecydowane babydream można je kupić w rossmannie.

Do góry