reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie wkładki laktacyjne ??

Polecam wkładki Gerbera.
Inne, a przetestowałam ich bardzo dużo kleją sie do brodawek i zostawiają włoski (m.in. bella. pentalen - jakoś tak się to pisało, johnson i parę innych których już nie pamiętam). Jak chciałam nakarmić synka a jeszcze wkładka nie była bardzo zalana, to myślałam że skórę z brodawki z nimi ściągnę. Przy gerberze jest super choć nie są megachłonne.
Mnie strasznie dużo pokarmu leci, ale wolę częściej zmienić wkładkę niż sie męczyć i dawać dziecku pierś włochatą :szok:

reklama
Ja caly potrzebny czas uzywalam wkladek NUKA,ale te co mozna przykleic do stanika...No i ogolnie bylam bardzo zadowolona...Juz na porodowce je dostalam w szpitalu i tak zostalo...Milam strasznie duzo mleka wiec czesto przeciekally...ale to juz nie wina wkladek...Ogolnie wkladki oceniam na 5+

Przetestowałam kilka i najlepsze (dla mnie) są BabyOno :tak: Są największe, najcieńsze, nie przemakają (jak np. canpol), utrzymują wilgoć z dala od ciała (czego nie można powiedzieć o wielorazowych - mam je). Dodatkowy atut - są jasnoróżowe, więc mogę je nosić pod jasnymi bluzkami (nie widać białych kółek ;-)).

pisałam już na innym wątku - jak dla mnie NUK premium - cieniutkie jak gerber, a delikatniejsze
ja akurat teraz już nie potrzebuję super chłonnych, dla mnie wkładki są awaryjnie na wyjścia, ale przetestowałam kilka firm i narazie wygrywają właśnie NUKa

Ja też stosuję Nuk Premium. Są cienkie, delikatne i raczej chłonne. Dobre są jeszcze Chicco, ale są niestety drogie.

ja uzywalam J&J vel penaten (to to samo) po zapoznaniu sie z pozytywnymi opiniami na forum. potem jak juz mi byly potrzebne tylko podczas karmienia pozalowalam kasy i kupilam belli - totalna pomylka. To jak porownanie always i waty.

reklama
Jak dla mnie tylko Tommee Tippee, cienkie, chłonne, odpowiednio duża średnica, ładnie wyprofilowane. Ale ostatnio na allegro pojawiła się jakaś gorsza wersja (grubsze i mniej delikatne).
Pomyłką w moim przypadku okazały się wkładki aventu, belli i nuka.

Do góry