reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie negatywne skutki szczepienia?

reklama
U nas noce od szczepienia to ryk caly czas... Dzis chyba była najgorsza 😔 dam chyba dzis na noc synkowi paracetamol, tak mi polecił lekarz.
Tak, jestem spokojniejsza, za sam fakt ze zostalo to odnotowane w jego karcie. Szkoda tylko ze nie lecial mam bafaniua krwi, moczu i kału. Wtedy bylyby może jakieś konkrety, a tak to taka diagnoza "na oko"
Zrób badania prywatnie.
I co wiatr ma wspólnego z szczepieniem?

Dziękuję że pytasz. Zostały tylko kupy :/ mimo podawania smecty. Znowu pupa wyglada strasznie... Zauwazylam że ten tormentile tylko pogarsza sytuację, lepiej w naszym wypadku działają masci na bazie cynku.
U nas zgłoszony NOP na MMR 🙃

Próbowałaś smarować grubą warstwą sudocremu zamiennie z bepanthenem? U nas to pomogło :)

Dziękuję że pytasz. Zostały tylko kupy :/ mimo podawania smecty. Znowu pupa wyglada strasznie... Zauwazylam że ten tormentile tylko pogarsza sytuację, lepiej w naszym wypadku działają masci na bazie cynku.
Tormentalum ma cynk ;) ale może coś innego akurat nie pasuje w składzie. Przy parzących kupach nam się sprawdzała zasypka Nivea.

U nas jak była pupa bardzo brzydka i nie pomagał ani sudocrem, ani bepanthen, pediatra kazała spróbować Bepanthen Sensiderm i dopiero to pomogło. Możesz rozważyć :)

reklama
@DropKick Chyba wynikało to z opowieści o skutkach ubocznych występujących po tym szczepieniu (oczywiście przeczytane z neta). Taki trochę irracjonalny lęk, bo też nie znałam nikogo z powikłaniami po tym szczepieniu 🤷‍♀️
Wysypka alergiczna też należy do skutków ubocznych szczepienia - ale w tym przypadku to podobno dobry objaw "uodparniania", tj. działania szczepionki.
A masz możliwość kontaktu z lekarzem - też mi się wydaje, że to już trochę za długo trwa. Próbowałaś podać coś przeciwbólowego i zobaczyć czy nie będzie lepiej?

Niestety szczepionki mogą powodować wiele krzywdy. Mam wśród bliskich znajomych których dziecko po mmr cofnęło się. Niestety okazało się, że szczepionka uaktywniła autyzm. Do tego upośledzila słuch. Co mają potwierdzone przez lekarza.

Do góry