reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie negatywne skutki szczepienia?

Niestety szczepionki mogą powodować wiele krzywdy. Mam wśród bliskich znajomych których dziecko po mmr cofnęło się. Niestety okazało się, że szczepionka uaktywniła autyzm. Do tego upośledzila słuch. Co mają potwierdzone przez lekarza.
Szczepienia nie "uaktywniają" autyzmu ale mogą przyspieszyć rozwój choroby metabolicznej. Wklejam artykuł na ten temat -https://www.genetyczne.pl/autyzm/autyzm-poszczepienny/
Objawem niektórych chorób metabolicznych jest upośledzenie słuchu więc to też by wskazywało na to że szczepienie było impulsem który ujawnił chorobę.

reklama
Szczepienia nie "uaktywniają" autyzmu ale mogą przyspieszyć rozwój choroby metabolicznej. Wklejam artykuł na ten temat -https://www.genetyczne.pl/autyzm/autyzm-poszczepienny/
Objawem niektórych chorób metabolicznych jest upośledzenie słuchu więc to też by wskazywało na to że szczepienie było impulsem który ujawnił chorobę.

Tak impulsem, który spowodował następstwa. Gdyby była inna szczepionka np jak w Niemczech byłoby mniejsza zagrożenie. Tak jest duże

Niestety szczepionki mogą powodować wiele krzywdy. Mam wśród bliskich znajomych których dziecko po mmr cofnęło się. Niestety okazało się, że szczepionka uaktywniła autyzm. Do tego upośledzila słuch. Co mają potwierdzone przez lekarza.
A dzisiaj czytałam na "medycynie praktycznej" że nie powoduje autyzmu 😁

U nas zgłoszony NOP na MMR 🙃

Próbowałaś smarować grubą warstwą sudocremu zamiennie z bepanthenem? U nas to pomogło :)
Jak udalo ci sie dopiac swego? Nasz lekarz wyklucza taką możliwość.

Smarowalam jednym i drugim, i pierdyrliardem innych, ale tylko po tormentile zauwazylam pogorszenie. Teraz smaruje bepanthenem na zmianę z linomagiem i johnsonem bo akurat sudocrem nam sie skonczyl juz :/ raz dziennie smaruje tez clotrimazolem.

Smarowalam jednym i drugim, i pierdyrliardem innych, ale tylko po tormentile zauwazylam pogorszenie. Teraz smaruje bepanthenem na zmianę z linomagiem i johnsonem bo akurat sudocrem nam sie skonczyl juz :/ raz dziennie smaruje tez clotrimazolem.
Mój lekarz sam to zrobił, nie spodziewałam się takiego finału. Badał dziecko trzy razy, wykluczył infekcje, zęby. Mieliśmy badania krwi i moczu na cito. NOP zgłoszony; w zgłoszeniu wpisane gorączki przez 4 dni sięgające do 40.1 stopni + wysypka.

A często robi te kupy?

Możesz sama zgłosić NOP, opisać zmiany jakie zaszły co się działo i jak długo się utrzymywało

reklama
Miałam nie wdawać się w dyskusje, ale jak pomyślę, że przeczyta to co napisałaś ktoś zupełnie nieświadomy i łatwowierny to aż mi go będzie żal.

Jedno zdanie dyskwalifikuje Cię już na starcie "szczepionka uaktywniła autyzm" 🤦‍♀️

Doedukuj się dziewczyno najpierw w temacie autyzmu a następnie szczepionek.. Nie szerz głupot w internecie tylko dlatego, że jesteś anonimowa.

Jest tutaj tyle młodych i przyszłym mam, że jak przeczytają to co ty wygadujesz to dziecka nie zaszczepią żadną szczepionką bo będą miały ciągłe obawy, że dziecko będzie autystyczne.
Poprzyj to dowodami i artykułami medycznymi. Chętnie przeczytam.

Każda szczepionka może wywołać jakiś NOP, niestety, ale do cholerny nie autyzm.

Do góry