reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie negatywne skutki szczepienia?

Miałam nie wdawać się w dyskusje, ale jak pomyślę, że przeczyta to co napisałaś ktoś zupełnie nieświadomy i łatwowierny to aż mi go będzie żal.

Jedno zdanie dyskwalifikuje Cię już na starcie "szczepionka uaktywniła autyzm" 🤦‍♀️

Doedukuj się dziewczyno najpierw w temacie autyzmu a następnie szczepionek.. Nie szerz głupot w internecie tylko dlatego, że jesteś anonimowa.

Jest tutaj tyle młodych i przyszłym mam, że jak przeczytają to co ty wygadujesz to dziecka nie zaszczepią żadną szczepionką bo będą miały ciągłe obawy, że dziecko będzie autystyczne.
Poprzyj to dowodami i artykułami medycznymi. Chętnie przeczytam.

Każda szczepionka może wywołać jakiś NOP, niestety, ale do cholerny nie autyzm.

W koleżanki karcie dziecka jest zdanie "szczepionka przyczyniła się do uaktywnienia autyzmu wczesno dziecięcego".
P.S. pracuję z dziećmi ze spectrum, nawet nie wiesz ilu rodziców ma tą samą historię, podobne filmy. Dziecko się obraca, reaguje na bodźce. Szczepionka na mmr góra 2 tyg i regres.

Nie jestem przeciwnikiem szczepień , ale jestem za świadomością innych. Mało kto zostaję zapoznany z ulotką szczepionki przed szczepieniem

reklama
Mój lekarz sam to zrobił, nie spodziewałam się takiego finału. Badał dziecko trzy razy, wykluczył infekcje, zęby. Mieliśmy badania krwi i moczu na cito. NOP zgłoszony; w zgłoszeniu wpisane gorączki przez 4 dni sięgające do 40.1 stopni + wysypka.

A często robi te kupy?

pierwsze dni to bylo po 8 kup dziennie. I to takich brzydkich, jak ma zawsze w czasie mocnej choroby. Po paru dniach bylo ich mniej, dlugo utrzymywal sie stan 4 kup. Teraz mamy tak po 3 dziennie.

Jak jest zdrowy to ma 1 kupkę "plastelinę"

W koleżanki karcie dziecka jest zdanie "szczepionka przyczyniła się do uaktywnienia autyzmu wczesno dziecięcego".
P.S. pracuję z dziećmi ze spectrum, nawet nie wiesz ilu rodziców ma tą samą historię, podobne filmy. Dziecko się obraca, reaguje na bodźce. Szczepionka na mmr góra 2 tyg i regres.

Nie jestem przeciwnikiem szczepień , ale jestem za świadomością innych. Mało kto zostaję zapoznany z ulotką szczepionki przed szczepieniem
Dzieci miały 1 rok i tylko się obracały? A po szczepieniu przestały? To już chyba przed szczepieniem powinny byc pacjentami neurologicznymi i pozostaje przykre pytanie, czy powinny być zakwalifikowane do szczepienia - nie piszę złośliwie, ale brzmi to jednak jak przeoczenie diagnostyczne i samospełniająca się przepowiednia, że to szczepienie zaszkodziło.

Dziecko się obraca, reaguje na bodźce. Szczepionka na mmr góra 2 tyg i regres.

Dzieci miały 1 rok i tylko się obracały? A po szczepieniu przestały? To już chyba przed szczepieniem powinny byc pacjentami neurologicznym

Dokladnie to samo wzbudzilo moj niepokój, ale wydaje mi sie ze nie warto wdawac sie w dyskusję.
I mowisz ze pracujesz z dziecmi?😏

Dziękuję że pytasz. Zostały tylko kupy :/ mimo podawania smecty. Znowu pupa wyglada strasznie... Zauwazylam że ten tormentile tylko pogarsza sytuację, lepiej w naszym wypadku działają masci na bazie cynku.
A czy mąka ziemniaczana wchodzi w gre może warto spróbować; u nas pomogła ale na zaczerwienienia czy lekkie odparzenia bo tylko takie córa miała póki co.

A czy mąka ziemniaczana wchodzi w gre może warto spróbować; u nas pomogła ale na zaczerwienienia czy lekkie odparzenia bo tylko takie córa miała póki co.

Kapalam w krochmalu, i dwa razy uzylam bezpośrednio na pupę, ale oczywiście mi się skończyła. Też nie jestem za korzystaniem z tego sposobu zbyt często

Hej! Jak moje dziecko miało mega odparzoną pupe (po antybiotyku zaczął puszczać bąki z draską 🙈) to przy każdej zmianie pieluszki (a przez te bąki potrafiłam zmieniać pieluchę co 30 minut) przemywałam pupkę wacikiem zwilżonym przegotowaną wodą i smarowałam maścią alantan zieloną. Dwa-trzy dni i pupka była zagojona całkowicie, ale serio to było smarowanie nawet i co te pół godziny. :)

reklama
Pomyślę o innych pampersach, a moze polecacie jakies konkretne?
Tez staram sie przemywac wodą. A smaruje przy kazdej zmianie pampersa

Do góry