reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie negatywne skutki szczepienia?

"Szczepienie zostało wykluczone jako winowajca" - powiedzieli Ci coś "pocieszającego" o tym szczepieniu? Jak się masz?
i jak dzisiaj u Was ?
Byliśmy u rodzinnego. Twierdzi ze nie ma możliwości by szczepionka zaszkodzila, nie ma możliwości zrby wystapila reakcja alergiczna. Dr twierdzi ze to wirus. Mamy podawac smecte 3x1/2, dicoflor, na pupe sudocrem + gruba warstwa tormentile, czyli wszystlo to co robiliśmy do tej pory. Pytalam czy to moze byc rota, mowi ze nie. Zadnych badan nie zlecono.

reklama
Byliśmy u rodzinnego. Twierdzi ze nie ma możliwości by szczepionka zaszkodzila, nie ma możliwości zrby wystapila reakcja alergiczna. Dr twierdzi ze to wirus. Mamy podawac smecte 3x1/2, dicoflor, na pupe sudocrem + gruba warstwa tormentile, czyli wszystlo to co robiliśmy do tej pory. Pytalam czy to moze byc rota, mowi ze nie. Zadnych badan nie zlecono.
A jesteś trochę spokojniejsza?
U nas dzisiaj 8 dzień po mmr i gorączka, bardzo ciężka noc aż się boje weekendu 😶

A jesteś trochę spokojniejsza?
U nas dzisiaj 8 dzień po mmr i gorączka, bardzo ciężka noc aż się boje weekendu 😶
U nas noce od szczepienia to ryk caly czas... Dzis chyba była najgorsza 😔 dam chyba dzis na noc synkowi paracetamol, tak mi polecił lekarz.
Tak, jestem spokojniejsza, za sam fakt ze zostalo to odnotowane w jego karcie. Szkoda tylko ze nie lecial mam bafaniua krwi, moczu i kału. Wtedy bylyby może jakieś konkrety, a tak to taka diagnoza "na oko"

To lekarz chyba chpl nie czytał. I powinien zgłosić nop.

Ehh... czyli w sumie wiesz, że nic nie wiesz...
Jeśli są objawy, to test na covid powinien wyjść. Niedawno znajomy przechodził i pierwszy test pozytywny wyszedł mu po 4 dniach objawów, a kolejny negatywny dopiero po 6 tygodniach...

edit. Zapomniałam dodać - są testy, które możesz zrobić z przedsionka nosa (po prostu pobrać smarki), a z buzi to najlepiej z gardła, ale moim zdaniem jak ma wyjść pozytywny, to i z języka czy policzka wyjdzie.

No to u nas jest identycznie...
Tormentiol nas nie daje rady... Też smarowalam clotrimazolum, i zielonym linomagiem, i sudocremem... Pierwsza moja myśl to też był covid. Myślałam o teście, ale czy on wyjdzie po 2 tyg od pierwszych objawow? Czy mogę pobrac go z ust? Kiedys chciali oszczędzić dziecku cierpienia i pobrali właśnie z ust.
Po drugiej dawce mmr u starszego ( miał 10 lat) nic. Młodszy miał przy drugiej dawce 6 ( bo zmieniono termin podania), przez covid i tak udało mi się prawie rok odciągnąć podanie ale niestety nie było tak dobrze. Półtorej doby leżał i mówił, że bolą go nogi...

reklama
Do góry