reklama
A moje córki nie mają drugich imion, generalnie uważam, że to niepotrzebne. Jedyny wyjątek zrobiliśmy przy naszym pierworodnym, otrzymał drugie imię po zmarłym dziadku, którego nie zdążył poznać – Szymonie. Pozdrawiam, Olga.
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
a u nas jest drugie imię - Marek zdecydowanie po tacie;-)
moje misiaki też nie mają drugich imion;-) ponieważ też uważam,ze są zbędne !!!to oczywiście kwestia gustu,ale wybieranie imion po dziadkach czy babciach zazwyczaj wiąże się z problemem...która babcie czy dziadka wybrać..wiec żeby sobie tego zaoszczędzić mają po jednym:-)
Mój synek nazywa się Filip Niels.
Mąż ma fioła na punkcie skandynawskich imion... Udało mi się wypersfadować mu Ole Einar ten Niels wydał mi się zdecydowanie mniej groźny Zresztą po polsku to byłby Mikołaj, a to imię super pasuje do naszego malca.
Generalnie uważam, że drugie imię nie jest potrzebne (sama nie posiadam) o ile nie ma się popularnego nazwiska. My mamy bardzo popularne. I mój mąż idąc do baku, czy np. zdając na studia, musiał szukać siebie spośród kilkunastu do kilkudziesięciu takich samych.
W przychodni, jest dwoch Filipów o tym samym nazwisku. A to troszkę nietypowe drugie imię po prostu odróżnia od innych.
Mąż ma fioła na punkcie skandynawskich imion... Udało mi się wypersfadować mu Ole Einar ten Niels wydał mi się zdecydowanie mniej groźny Zresztą po polsku to byłby Mikołaj, a to imię super pasuje do naszego malca.
Generalnie uważam, że drugie imię nie jest potrzebne (sama nie posiadam) o ile nie ma się popularnego nazwiska. My mamy bardzo popularne. I mój mąż idąc do baku, czy np. zdając na studia, musiał szukać siebie spośród kilkunastu do kilkudziesięciu takich samych.
W przychodni, jest dwoch Filipów o tym samym nazwisku. A to troszkę nietypowe drugie imię po prostu odróżnia od innych.
wiktoria12
Mama i żona :)
Mój synek ma naimie KAMIL,MARCIN
A córka MARTYNA,DARIA
u nas Kamilek ma na drugie imie tak samo jak jego tatateż na drugie obaj mają Marcin na drugie imie.A drugie imie córki było przypadkowe
A córka MARTYNA,DARIA
u nas Kamilek ma na drugie imie tak samo jak jego tatateż na drugie obaj mają Marcin na drugie imie.A drugie imie córki było przypadkowe
Starszy synek to Oliwierek Dominik
Oliwierek bo mama sie uparła ;-) a tata nie miał innego wyjscia
Dominik wybrał tata żeby nie było że nie ma w wyborze swojego udziału
Młodszy synek Amadeuszek Mikołaj
Amadeusz dwa miesiace po urodzeniu starszego synka wiedzieliśmy że w przypadku drugiego synka takei imie damy
Mikołaj zaproponował tata a mamie się bardzo spodobało
Chcemy mieć trzeciego bejbolka a propozycje imion są takie
Marcelinka Livia
Gracjan Mikołaj Marcel z zastrzeżeniem ze mama wybierze itak Gracjanka
Oliwierek bo mama sie uparła ;-) a tata nie miał innego wyjscia
Dominik wybrał tata żeby nie było że nie ma w wyborze swojego udziału
Młodszy synek Amadeuszek Mikołaj
Amadeusz dwa miesiace po urodzeniu starszego synka wiedzieliśmy że w przypadku drugiego synka takei imie damy
Mikołaj zaproponował tata a mamie się bardzo spodobało
Chcemy mieć trzeciego bejbolka a propozycje imion są takie
Marcelinka Livia
Gracjan Mikołaj Marcel z zastrzeżeniem ze mama wybierze itak Gracjanka
reklama
aniolek20k
Fanka BB :)
Julia Alicja
Julia bo jest to piekne imie, a Alicja po mojej mamie
dla synka jeszcze sie wachamy alkb Krzysztof Tomasz(Krzysiu mi sie podoba Tomasz po tatusiu) albo Tomasz Dionizy (drugie po tesciu)
Julia bo jest to piekne imie, a Alicja po mojej mamie
dla synka jeszcze sie wachamy alkb Krzysztof Tomasz(Krzysiu mi sie podoba Tomasz po tatusiu) albo Tomasz Dionizy (drugie po tesciu)