reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Doris to trzeba poprostu sprostować, że narazie się.zastanawiacie, a mój to tez jest taki niezdecydowany, napewno gorszy niż baba
Powiedziałam mu, ze może Leos to mu nie pasuje, ale nic innego nie potrafi wymyślać,dałam mu czas do jutra

A u nas już Liwie zaczynają się mnożyć :)

reklama
no to wyboru nima, mial być Piotr a bedzie Dima ;D a tak serio doris to współczuję.
Mojemu natomiast odwidziala się Liwia ... I dziecko bezimienne.

Ha ha ha pięknie Ci się zrymowało :-D
No cóż Dziewczyny, ja tam jestem bardzo doświadczona w obsłudze i fochach teściowych ;-) i szczerze mówiąc mam to gdzieś co sobie pomyślą :p gorzej z babcią :-/ ale już tak sobie wymyśliłam, że każę mu powiedzieć, że w Polsce nie chcą tak zapisać :-D

Mi się Leos podoba i Liwia też :-)

Doris, dobry pomysł! Zwalić na polskie urzędy ;) hehehe :) Albo możecie dać tak synkowi na drugie imię. U nas tak jest - Hania na na drugie Urszula po mamie mojego M., a Karol będzie miał na drugie Piotr po moim tacie :)

Akatsuki, Ninką miała być moja córcia...ale będzie Karolem ;)

Annie i taki był mój pomysł, że to na drugie dostanie i będzie spokój. Ale zostałam uświadomiona, że prawosławni nie dają drugich imion... No to trudno, trzeba w takim razie szukać kompromisu skoro wszystko jest takie skomplikowane :p

U mnie wczoraj okazało się,że przeczucie mnie nie myliło i będzie chłopczyk:) niestety mój Piotr jest uparty i chce,żeby zgodnie z tradycją jego syn miał na imię...Piotr.Zapieram się rękami i nogami przed takim rozwiązaniem,ale kurcze nieugięty jest ;) na razie stanęło na tym,że zgadzam się na to imię,ale tylko pod warunkiem,że będzie drugie..

U mnie wczoraj okazało się,że przeczucie mnie nie myliło i będzie chłopczyk:) niestety mój Piotr jest uparty i chce,żeby zgodnie z tradycją jego syn miał na imię...Piotr.Zapieram się rękami i nogami przed takim rozwiązaniem,ale kurcze nieugięty jest ;) na razie stanęło na tym,że zgadzam się na to imię,ale tylko pod warunkiem,że będzie drugie..

Każdy ma swoje tradycje,choć mi akurat nie koniecznie się to podoba,moja Sandrula ma koleżankę Ewe któa ma brata Adama,imiona obydwoje mają po rodzicach ;/ i tak właśnie w domu są dwie Ewy i dwa Adamy ,nie wiem czy to takie fajne,no ale o gustach się nie dyskutuje

reklama

Ach co ja bym dała, żeby tak Ukrainiec chciał Piotra :-D

Do góry