reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

reklama
Emma teraz w Polsce też zaczyna coraz częściej się przewijać. Mam raczej dobre skojarzenia z tym imieniem ale średnio mi się podoba. Trochę nudne :p
Ela a jak twoja rodzina na takie czysto nigeryjskie imię? Bo moja by mnie pewnie wydziedziczyla :p

Tak to prawda w Londynie możesz nazwać dziecko jak tylko chcesz, jest tu tyle narodowości jak pewnie mało gdzie na świecie. Nikt nie interesuje tym kto jak ma na imię bo to chyba każdego indywidualna sprawa :-)

Moja rodzina jest jak najbardziej tolerancyjna, zdążyli sie juz przyzwyczaić. Są skróty tego imienia np. Izo :-) a to chyba łatwo wymówić :-) to imię ma cudowne znaczenie wiec uważam ze jak najbardziej pasuje do mojego synka :-)
Oznacza cierpliwie oczekiwany i wybrany skarb przez Boga z wielu bogactw :-) No nie da sie tego tak dokładnie przetłumaczyć ale takie ma znaczenie :-)

Ela ja też uważam że imię powinno coś znaczyć! Dla mnie stanowi ono część osobowości I powinni mieć drugie dno ;) a poza tym każda mama swoje dziecko rodzi więc sama powinna nazwać I już ;) alw fajnie że masz tolerancyjna rodzinę. Moja mi tylko powiedziała zebym tym razem "dala normalne imię" :D np Kasia albo Ania.

Ela ja też uważam że imię powinno coś znaczyć! Dla mnie stanowi ono część osobowości I powinni mieć drugie dno ;) a poza tym każda mama swoje dziecko rodzi więc sama powinna nazwać I już ;) alw fajnie że masz tolerancyjna rodzinę. Moja mi tylko powiedziała zebym tym razem "dala normalne imię" :D np Kasia albo Ania.

Hahaha, ja nie chce polskich czy angielskich oklepanych imion, to nie byłabym ja. Nie mowię ze polskie imiona sa nie ładne ależ skąd wręcz przeciwnie, tylko ja ich nie czuje :-) lubię być oryginalna zawsze chciałam żeby moje dzieci nosiły ciekawe imiona :-)

Mam już dość wybierania imienia. Myślałam, że pójdzie łatwiej, ale się mylilam. Mąż teraz stawia na Karolinke. Co rozmowa to on ma inny pomysł. Z mojej listy wybrał Emilie ale jak mu wcześniej mówiłam to kręcił nosem wiec odsunelam ten pomysł. Chyba do porodu nic nie wybierzemy

Szczesliwa,

To witaj w klubie :/
Mój narazie już od dłuższego czasu mówi Wiktoria i Tosia do brzucha, ale ja mu nie wierzę bo jak zaczynam rozmowę to się wykreca i koniec.

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Mam już dość wybierania imienia. Myślałam, że pójdzie łatwiej, ale się mylilam. Mąż teraz stawia na Karolinke. Co rozmowa to on ma inny pomysł. Z mojej listy wybrał Emilie ale jak mu wcześniej mówiłam to kręcił nosem wiec odsunelam ten pomysł. Chyba do porodu nic nie wybierzemy

U mnie też zgody na imię dla dziewczynki brak. On by chciał Liwia, a ja się nie zgadzam. Znam jedną Oliwię i jest taka apatyczna, że hej. Niby to inne imię ale i tak mi się kojarzy. Moje są odrzucane również. Właśnie będę forsować Emilię, bo Pola, Nina i Mia odpadły w przedbiegach :D

Ostatnia edycja:
reklama
My na szczęście też nie mamy problemu z imieniem, u Nas tradycja że imię wybiera starsza siostra :) I Julcia zdecydowała UWAGA UWAGA że jak będzie braciszek łysy to będzie Bartuś,a jak będzie miał loki to będzie Wojtuś :D hahahahahahahaha

A mi ostatnio bardzo spodobało się imie dla dziewczynki Anika,piękne bardzo dziewczęce,kobiece tak kojarzy mi się ze śliczną dziewczynką :)

Do góry