reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Elena mi się podoba, Erin tez, nawet bardzo.
Liliana - owszem ale dla dziewczynki i może dlatego Lilian wydaje mi się takie niemęskie.
Naturalnie ma się podobać rodzicom a nie nam :-)

Ja nie wiem jeszcze jak to załatwię i przekonam upartego Ukraińca, że na wschód się nie wybieramy i życiowo Dmitrij wszystko nam skomplikuje (a tak naprawdę to boję się głównie znaczenia tego imienia - tak jak pisałam wcześniej, bo samo brzmienie i zdrobnienie Dima mi się podoba).
Tłumaczę mu, że on też niedługo nie będzie Volodymyrem tylko Włodkiem, skoro papiery na obywatelstwo składa :p

reklama
moja córcia Liliana, ale Lilian to kojarzy i sie tak samo jak Narcyz:eek:, Nina tez mi sie bardzo podoba i dla malej i dużej dziewczynki :-)

ja np nie lubię zdrabniania imion, chyba ze jest poważne i długie....staram sie do córki mowic Liliana ewentualnie Lila, żadna Lileczka, Luluś itp

Lilian to francuskie imię.. wymawia się trochę inaczej niż się pisze. Z Lilianą nikt nie pomyli ;)
Imię powinno się podobać rodzicom, ale to chyba nie jest najważniejsze.. najważniejsze, by coś symbolizowało, coś albo kogoś istotnego.. i było w 'klimacie', o :-)

Lilian hm.. no nie wiem nie slyszalam i chyba bym nie nazwała tak swojego dziecka

my jestesmy w kropce, moj mial dac jakas propozycje do dzisiaj i oczywiscie nie ma czasu i sily narazie na szukanie, ale przeciez mamy czas, wiec o co chodzi wr... ja juz bym chciala miec jakies opcje tzn jedna mam ale moj sie nie zgadza

Akatsuki mi z tych trzec to Elena najbardziej sie podoba :)

dolga rozumiem. tez bym chciala wiedzieć jak tytulowac mój brzuch ;) też mi sie spieszy z imieniem. Elena to mój typ ale M kręci głową bo chce Mile. I tak chyba Nina zostanie bo jest pomiędzy ;)
Ola jasne że wam sie musi podobać I coś znaczyć dla was. My tylko mówimy ze swojej perspektywy ;)) nie bierz teho do siebie. szczególnie jeśli mieszkasz we Francji bo ja np z ichnich imion to chyba znam tylko te co były w Ratatouille :S

reklama
Do góry