kamila1982
Fanka BB :)
Thea bardzo ladne imie, Akatsuki nic sie nie przejmuj jak to bedzie w Pl. Imie ma sie podobac wam a reszte ludzi olej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super ze masz swoje zdanie, ale jesli nie umiesz go wyrażać w sposób kulturalny to zachowaj je dla siebie a nie trolujesz.Nie to że ktoś jest inny bo np ma takie imię a nie inne. Może poprostu powiem tak nie lubie wymyślnych imion i poprostu takie jest moje zdanie ,nijt nim kierować się nie musi. Oczywiscie ze kazda matka rodzi swoje dziecko i ma prawo nazwać jak jej się podoba , ale ja swojego dziecka takim imieniem bym nie skrzywdziła. Bez urazy...
Ty tak na serio?!Szczerze jak by mi rodzice dali na imię Thea była bym napewno dziś niezadowolona z tego imienia. Jesteśmy Polakami a to że są czasy takie a nie inne i dużo osób siedzi za granicą nie zobowiązuje nas do nadawania takich imion. Zawsze duszą i sercem będziemy Polakami więc powinno się dawać polskie imiona a nie wymyślać dziwactwa :-) takie jest moje zdanie :-)
Śliczne imięU nas na ta chwile ma byc Erin
Fajne imię, fajnie brzmimaran a mi się marzy Thea, mężowi też się podoba ale problem będzie w Pl... ja wiem że już się bardziej otwierają na imiona zagraniczne ale nie sądzę żeby umieli poprawnie wymówić... albo żeby chcieli.
Na tapecie jest jeszcze Oktawia i Olivia ale niestety Olivii jest od groma teraz tak jak Julii, Mai, Lilek...
Ja Julita jako posiadaczka nietypowego imienia (co prawda teraz Julii jest teraz bardzo dużo, ale Julit nadal brak, a w latach '80 też nie napotykałam się na nie) twierdzę że jestem DUMNA ze swojego imienia i nigdy nie miałam za złe rodzicom że mi je dali. Do tej pory uważam że takie nietypowe imie to wielki plus, zawsze wiadomo o kogo chodzi Mój mąż z kolei ma całkowicie odmienne zdanie, sam ma staropolskie imie którego nie lubi bo fakt że jako te inne zawsze zapamiętane jest, ale przez lata w szkole i nie tylko było przekręcane. Teraz nie jest lepiej bo obcokrajowcy nie są wstanie wymówić jego imienia. Także jak widać wszystko zależy od samego dziecka/osoby, wszystkim się nie dogodzi i te samo imię jednego będzie krzywdzić a drugi będzie się cieszył.
O ile imie nie jest obraźliwe to jak najbardziej rodziców wybór i im ma sie podobać, a pozostali powinni uszanować ten wybór
Fakt że