reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Tak skrzywdziła. Dobrze przeczytałaś. Xmamuska nikt nie zamierza sie kłócic:-) teraz poprostu jest tak że jedna matka przez drugą wymyśla imiona a co drugie to gorsze. Chcecie wyróznic swoje dziecko mało spotykanym imieniem bo wydaje wam się że będzie lepsze? Bo nie rozumiem. Wtedy w szkole będą Anie,Kasie a tu wasza gwiazda Thea. Bo tu chyba o to w tym wszystkim chodzi.

reklama
jak mawia mistrz Sapkowski "racja jest jak d.upa - każdy ma swoją" ;)
Kasia nie chce mi się kłócić z tobą bo zadziorna jesteś i wydaje mi się że trollujesz. Cieszę się że jesteś dumna z swojego Polskiego imienia i Polskich korzeni. Biedne skrzywdzone nie-kasie w szkole. Zapale dziś za nie świeczkę w oknie ;) i za moją Lari bo też ja skrzywdziłam. Ot taka wyrodna matka hehe

Ostatnia edycja:
Mam znajomych siedzą za granicą ale całe szczęscie jeszcze im sie za przeproszeniem w d...pach nie poprzewracało i nadali dziecku normalne imię Filipek... :-)

Kasia,

Sorry ale naskoczylas tu na Akatsuki za to, że napisała, że jej córka być może będzie Thea? O losie. Czy my aby żyjemy na pewno XXI wieku??? Skrzywdzenie dziecka imieniem?! Paranoja. Podążając tym tropem to nadawanie imion Kazimierz, Stanisław, Jan, Ignacy, Tymoteusz to tez jest krzywdzenie bo jest ich niewiele i dzieci też się mogą wyśmiewac. Ja jestem Kinga, a u mnie w klasie była polewka bo skąd takie imię skoro wszystkie dziewczynki to Paulinki, Justynki, asieńki itd... Do czasów gimnazjum byłam zawsze ta inna. A przecież to nie żadne wymyślne imię. Jakby człowiek miał się tym przejmować to w PL powinny być same Kasie, Basie, Stasie itd.

Ostatnia edycja:
Kamilove powoli. Nikt tu na nikogo nie naskoczył bo to jest forum po to żeby każdy powiedział swoje zdanie. Mi się to imie Thea nie podoba a Akatsuki bardzo no i super :-) Przecież każdy nazywa swoje dziecko jak chce. I koniec o tym imieniu. Są tu inne mamy które chcą doradzić się w sprawie imion swoich pociech..więc nie zaśmiecajmy już.

jak mawia mistrz Sapkowski "racja jest jak d.upa - każdy ma swoją" ;)
Kasia nie chce mi się kłócić z tobą bo zadziorna jesteś i wydaje mi się że trollujesz. Cieszę się że jesteś dumna z swojego Polskiego imienia i Polskich korzeni. Biedne skrzywdzone nie-kasie w szkole. Zapale dziś za nie świeczkę w oknie ;) i za moją Lari bo też ja skrzywdziłam. Ot taka wyrodna matka hehe

jak mawia mistrz Sapkowski "racja jest jak d.upa - każdy ma swoją" 
Zgadza się:-)

Mam znajomych siedzą za granicą ale całe szczęscie jeszcze im sie za przeproszeniem w d...pach nie poprzewracało i nadali dziecku normalne imię Filipek... :-)

Kasia otóż ja jako Dolores (Polka o hiszpańskim imieniu i niehiszpańskim wyglądzie) oświadczam, że nigdy, przenigdy nie poczułam się skrzywdzona przez moich rodziców a nadawali mi imię w latach 80-tych co uznaję za mega odważne (nie żyli wtedy zagranicą i raczej w dupach im się nie poprzewracało). Wręcz przeciwnie, zawsze byłam dumna z mojego imienia i po dziś dzień wszyscy mi mówią, że mam piękne imię :-) i przynajmniej nie pytają mnie "jak masz na imię?" przy następnym spotkaniu bo nie jestem kolejną Asią, Zosią, Julką.

A tak na marginesie moja siostra to po prostu Ania, brat ma na imię Piotr a ja mam na drugie Kasia :-) i podkreślam, że jestem DUMNA z mojego imienia!

Wyrażanie zdania i dyskusja są jak najbardziej wskazane ale na poziomie.

Kasia,

Tak forum jest po to by wyrażać swoje zdanie w sposób kulturalny. Wystarczyło napisać, że imię Ci się nie podoba i tyle, ale tu pojawiły się hasła typu krzywdzenie dziecka, przywracanie w d.upach, nadawanie dziecku niespotykanych imion bo będzie wtedy lepsze, będzie "Gwiazdą". To twoje własne wpisy. Sorry ale nie jest to normalne wyrażenie swojego zdania, a odrazu "napad szarańczy". Typowo polskie zachowanie na odmienność. Mało tego wychodzi brak miejsca na tolerancję jednym słowem.

reklama
laseczki luzik, w internecie dużo "gwiazd" nie ma co się obruszac jak nam wprowadzają niemiła atmosferę. Ja takich ludzi kulturalnie ignoruje ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry