reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

reklama
doriss33 mi bardzo podoba się Dmitrij a zdrobnienie Dima to już w ogóle brzmi super:) no i osobiście lepiej mi się kojarzy niż Vladimir ;)

Ja wybierając imię oczywiście biorę pod uwagę sugestie znajomych czy rodziny,ale i tak ostateczna decyzja należy do mnie i do Tatusia dziecka,to Nam ma się ono podobać:) Staram się by pasowało do nazwiska. Wybierając mniej popularne imię nie wydaje mi się,żeby mamy chciały pokazać tym,że jest ono lepsze. Raczej odróżnić je w takim pozytywnym znaczeniu. Ja bym wolała być jak to napisała kasia290514 ,,gwiazdą'' o ciekawym imieniu niż kolejną Kasią,która wywołana nie wie czy to o nią chodzi,bo w klasie jest jeszcze 5 innych dziewczynek o tym imieniu,tak jak to było za moich szkolnych czasów:)

doriss33 mi bardzo podoba się Dmitrij a zdrobnienie Dima to już w ogóle brzmi super:) no i osobiście lepiej mi się kojarzy niż Vladimir ;)

Ja wybierając imię oczywiście biorę pod uwagę sugestie znajomych czy rodziny,ale i tak ostateczna decyzja należy do mnie i do Tatusia dziecka,to Nam ma się ono podobać:) Staram się by pasowało do nazwiska. Wybierając mniej popularne imię nie wydaje mi się,żeby mamy chciały pokazać tym,że jest ono lepsze. Raczej odróżnić je w takim pozytywnym znaczeniu. Ja bym wolała być jak to napisała kasia290514 ,,gwiazdą'' o ciekawym imieniu niż kolejną Kasią,która wywołana nie wie czy to o nią chodzi,bo w klasie jest jeszcze 5 innych dziewczynek o tym imieniu,tak jak to było za moich szkolnych czasów:)

Synkowi do nazwiska takie imię będzie pasowało bo nazwisko będzie miał rosyjskie :-) a więc jak najbardziej. Mi się Dima podoba tylko chodzi o znaczenie tego imienia. Wierzę w to, że imię w jakiś sposób wpływa na naszą osobowość dlatego bardzo się waham.

ja tylko chcialam zauważyć ze u nas same w d.upach poprzewracane emigrantki :D maran będzie mieć Erinke a Wirginia (jakby nie dosyć że ja rodzice już skrzywdzili) nazywa swojego syna Xavier :oo i yo z X i V !! za to powinni odbierać prawa rodzicielskie :(

"skrzywdziła" :D ok...
Hahaha :D :D :D

Tak skrzywdziła. Dobrze przeczytałaś. Xmamuska nikt nie zamierza sie kłócic:-) teraz poprostu jest tak że jedna matka przez drugą wymyśla imiona a co drugie to gorsze. Chcecie wyróznic swoje dziecko mało spotykanym imieniem bo wydaje wam się że będzie lepsze? Bo nie rozumiem. Wtedy w szkole będą Anie,Kasie a tu wasza gwiazda Thea. Bo tu chyba o to w tym wszystkim chodzi.
Oj, koleżanko, ale masz bezczelne teksty. No nie wiem co w Ciebie wstąpiło dzisiaj. Hormony?

Tak czy inaczej mi się Thea podoba. Larisa to mały diabeł, a Thea kojarzy mi się z wróżką :) Taką eteryczną postacią. Głosuję na to :D

Akatsuki ja mam na przykład gdzies co sobie ludzie myślą... robie tak jak uwazam i powiem Ci, ze im jedtem starsza tym bardziej asertywna, nie obchodzi mnie zdanie innych, zwlaszcza tych co to umieja tylko krytykowac lub udzielac rad smerfa wazniaka... mam taka ciotke wscibska, i byla taka sytuacja, ze bylam po terminie z Mają a ona ciagle wydzwaniala do mojego ojca i go pytala, czy Ewa juz urodzila i tak co dziennie aż trafila, ze bylam na porodowce 13 lutego w niedziele i ojciec jej mowi, ze tak dzis urodzila a ciotka zamiast pogratulowac zapytac o zdrowie o cokolwiek to wyjezdza z tekstem, jak to tak w niedziele urodzila? Na co ojciec jej odpowiedzial: a co miala zalozyc noge na noge i czekac do poniedzialku? Ot taka ciotka, ze co by nie bylo to zawsze zle i jej nie przypasuje... i taka ciotka to nie odosobniony przypadek ;) tesciowa tez chciala delikatnie wplynac na wybor imienia naszej najmlodszej corki, chlopiec mial byc Adasiem a dla dziewczynki od poczatku mowilismy, ze imie bedzie irlandzkie bo tu chcemy zostac i bedzie miala staroceltyckie imie a tesciowa pyta a jak to bedzie brzmialo po polsku mowimy, ze nie ma polskiego odpowiednika to ona grymasi, ze nie zapamieta, ze moze Lucynka albo Karolinka itp. A moj maz jej mowi, ze miala swoje dzieci to mogla nazwac jak sobie chciala a my swoje dzieci bedziemy nazywac tak jak nam sie podoba, jeszcze probowala cos sugerowac, ze on tez dla swojej 7 lat mlodszej siostry wybral Malgosia i oni sie zgodzili, ale moj maz stwierdzil, ze widocznie nie mieli lepszego typu i zostali przy jego pomysle, wiec tesciowa odpuscila, ale liczy, ze moze nam sie jeszcze odmieni ;) ja niby w PL urodzona ale nie czuje sie jakos mega zwiazana z krajem, nie uwazam sie za patriotke i nie poszlabym z karabinem bronic granic ojczyzny, jestem europejczykiem, obywatelem swiata, dzis mieszkam tu, jutro moge mieszkac gdzie indziej i teraz zaluje nawet, ze Mai nie zapisalam jako Maya bo przynajmniej by czytali poprawnie a tak czytaja madża i z tym "j" Alicji tez nie wiedza co zrobic a moglam zapisac Alicia i bylo by po problemie... ot taki moj wywód...

reklama
ja mam zdanie takie, ze imię ma się podobać rodzicom , nigdy nie dogodzimy każdemu,
ja bardzo lubię oryginalnie imiona, bardzo mi się podobają , a całe życie mieszkam w Pl,
mnie osobiście drażnią jak w co drugim domu dzieci sa o tym samym imieniu, ja mam popularne i mnie to denerwowało,
nie ma się co sugerowac co sie komuś podoba bo chyba byśmy oszalłay jak byśmy kazdego zdanie brały pod uwagę, jak ktoś lubi poplurane imiona to niech daje swoim dzieciom,
jak ktoś oryginalne to niech takie daje, bo to są różne imiona żeby dzieci się różnie nazywały

Do góry