reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

U mnie typ nr jeden dla dziewczynki to Helena... ale M oczywiście się nie zgadza, przy Kini na porodówce już był gotowy się zgodzić (taki prezent chciał mi zrobić), ale ja już przyzwyczaiłam się do Kingi...
Anastazja mnie się podoba, któraś moja prababcia tak miała na imię, jeszcze Marianna też po prababci....Rozalia...
Którejś nocy przyśniła mi się Weronika i wtedy wydawał mi się to strzał w dziesiątkę, po przebudzeniu już nie, ale nie wykluczam, że nie zmienię zadania...
M ma niestety zupełnie inne typy... te bardziej nie-polsko-brzmiąco, a ja bym jednak wolała jakieś tradycyjne...

reklama
Haha no i teraz bede sobie wyobrazala gruba krolowa za kazdym razem przez ciebie :-p Tosia bardzo mi sie podoba i juz sie w sumie nawet do Anoniny przekonywalam. Popularne jest to imie w Pl?

Pola tez bardzo ladnie.

My do brzuszka caly czas mowimy Leon mimo ze na 100% nie wiadomo jaka plec jeszcze.

Wybacz :sorry: ja nie mam pojęcia dlaczego mam taką projekcję :-)

Raczej nie spotyka się w Polsce dużo Antonin. Przynajmniej ja miałam w swoim otoczeniu tylko jedną, córkę szefa. A nie, jeszcze mam małą sąsiadkę o tym imieniu. Z kolei jej siostra (czyli druga córka moich sąsiadów) ma na imię Brygida. To ja już wolę Tosię :-)

Leon mi się podoba. Leoś - bardzo ładnie :-)

Mi sie strasznie podoba Pola nie trzeba zapisywac w urzędzie Apolonia bo wtedy juz nie było by takie ladne ale coz nie dana mi będzie córka :( a dla chlopca nie mam imienia i żadne mi sie nie podoba :/ chyba jeszcze nie przeszlo mi rozczarowamie ;) i licze ze na nastepnym usg będzie dziolcha jakims cudem :/
Znam Polę małą 9-letnią to jakoś nie pałam wielkim uczuciem (ale - POLĘ, a nie Apolonię).
Ja też tak miałam jak Ty z tym usg :p Ale wyszedł chłopak, jajka jak dzwony, pisior jest, więc nie ma co :)

Tosia bardzo mi sie podoba i juz sie w sumie nawet do Anoniny przekonywalam. Popularne jest to imie w Pl?
Nie znam żadnej Antoniny. A to piękne imię :)

Nie wyobrażam sobie dziecka kiliuletniego Antoniny. To takie poważne i pompatyczne imię i kojarzy mi się z upudrowana baronowa z czasów napoleońskich o_o
Mu zrobiliśmy test imienia Thea i jakoś jednak nie idzie mi gadanie do brzucha mimo że imię szalenie mi się podoba. Zostanie na drugie. Moja podświadomość cały czas mówi do małej Olivia ... może dlatego że mam same dobre skojarzenia z tym imieniem? Wszystkie Oliwie jakie znam to piękne blondynki ;) jedyne co mi przeszkadza to ze kilka lat temu bym bum na Oliwki...

U nas na razie zostaje Szymon Jakub, ale to wszystko jeszcze się okaże, bo nie podoba mi się żadne imię dla chłopca. Dla dziewczynki podoba mi się Oliwka i Lena ale niestety u nas też na każdym usg jajca dyndają.

Antonina to piękne imię. Mam przyjaciółkę Antosię i córeczka przyjaciół też Tosia. Skrótów jest multum, więc nie musi się do niemowlaka zwracać per Antonino ;)

Dalej widzę baronowa ;D ale ja ogólnie nie lubie imion staropolskich. Nigdy mi się nie podobały może dlatego że u mnie czwarte pokolenie w rodzinie to same Janiny, Krystyny, Kazimierze i Juliany. Te imiona dla mnie to imiona starych ciotek i wujkow za którymi nie przepadam...
Za to uwielbiam imiona kultury greko-katolickiej wywodzace się z Grecji a powszechne w Rosji i krajach z tego kręgu kulturowego ;)

u nas chyba jednak zostanie Igor, moj M ciagle mi powtarza to imię az do znudzenia, liczy ze mi sie spodoba, drugiego nie bedzie bo nazwisko podwójne, zreszta moja córcia tez nie ma drugiego imienia choc nazwisko po mnie, Antonina i mnie i mojemu sie bardzo podoba

reklama
u nas tak jak u Kamili chyba Leoś będzie
Doris o tak, Weroniki sa dokładnie taki jak napisałaś, znam kilka
Oliwia bardzo ładne imię ale u nas jest dosłownie w o drugim domu
Paulka Szymonow znam kilku bardzo energiczni chłopcy, nie usiedzą minuty w jednym miesjscu

Do góry