reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

Kasia - Maciek bardzo mi się podoba :tak: Niestety nie moge tak nazwac synka (tego ewentualnego, z przyszłości :-)), bo syn mojego brata ma tak na imię :dry:

ajako - bardzo łądne propozycje podałaś, Emilia bardzo mi się podoba, aczkolwiek moja kuzynka ma tak na imię i straszny z niej buc :-p:-D Lena....nie jest u mnie zbyt popularne, a bardzo ciekawe...

karolinna - Daria też mi się bardzo podoba, ważne, że wszyscy się na nie zgodziliście :tak:

U nas wciąż Nadia, aczkolwiek M. wpadła ostatnio do głowy Tamara, trochę się namyślam, ale chyba zostaniemy przy Nadusi :tak::sorry:

reklama
Ajako-mam koleżanke Emilie i jest bardzo szybka i gadatliwa:tak:,U mnie ma być Julia lub Dominika a Liwia i Zosia też ładne:-)
Karolinna -Daria super imie- mojej kuzynki córka ma tak na imie i jest piękną dziewczyną:-)
tak ogólnie każde imie jest ładne na swój sposób:tak:

Ajako - w Łodzi ciągle słyszę o Majach, Julkach i Haniach. Lenka też mi się podoba ale mojemu M nie wiec, stawiamy nadal na Nicole lub Natalie, no chyba ze chłopak to niezmiennie Aleksander :-)

Co do uwag innych na temat wyboru imion dla naszego dziecka - moja siostra tak skrytykowala Tobiasza: Kojarzy mi sie z budyniem... takim powolnym misiem :oo::laugh2:
Ale ja mam to gdzies - wazne ze nam sie podoba. Znam jednego Tobiasza i wcale nie jest powolny:tak:

Karina- Tobiasz to super imię i świetnie pasuje do Waszego nazwiska:-)
I będzie to pierwszy Tobiasz jakiego będę miała przyjemnośc poznać:-):tak:

Matylda-Małgosia-ślicznie:tak: będzie Mateuszek i Małgosia :tak:

Karina, tez mi się podoba Tobiasz, ja się zrobilam ostanio taka nerwowa ze mnie takie komentarze jak Twojej siostry to na maxa wkurzaja
Kkasiulka mi si znacznie bardziej Nadia podoba
[FONT=&quot]Ajako, Liwia bardzo ładnie, ja tez myslalam o Zosi, jest śliczne, ale nie pasowało nam Zuzia i Zosia.[/FONT]

Karina, tez mi się podoba Tobiasz, ja się zrobilam ostanio taka nerwowa ze mnie takie komentarze jak Twojej siostry to na maxa wkurzaja
Kkasiulka mi si znacznie bardziej Nadia podoba
[FONT=&quot]Ajako, Liwia bardzo ładnie, ja tez myslalam o Zosi, jest śliczne, ale nie pasowało nam Zuzia i Zosia.[/FONT]

hehehehe.....a wiesz.....moja kuzynka ma wlasnie dwie corcie....starsza Zuzia, a mlodsza Zosia.....sliczne, rezolutne dziewczynki, wiec moze jednak???

A Tobiasz jest super:tak::tak::tak:!!!! Tez nad nim myslelismy za nim moj maz sie uparl na Tymonka, ktorego niestety tym razem nie bedzie.....jakos odpowiadaja nam na T. Tymon, Tymoteusz, Tobiasz, Tomasz....fajowskie!!!!:-)

a u nas nadal nic......Karolinna to mnie zmartwilas tym, ze u nas na Slasku tak duzo Julek chodzi......kurcze.....a juz myslalam, ze te Julenki to juz troche powyrastaly, ze maja z 5, 6, 7 lat......i ze teraz takich malenkich to juz nie ma tak duzo.....

no nic mysle dalej....dzis pewnie odbedzie sie debata z udzialem mojej mamy i ciotki, ktora przyleciala do Belgii z wizyta, bo wieczorem maja zawitac...........juz to widze, ta dyskusje....:-D:-D:-D

Ajako, wiesz co, nie przejmuj się ilością. My np. mamy Piotrusia który jak nadawaliśmy imię to nie było ich za dużo, a pół roku później nastąpiła jakaś inwazja i teraz co drugi chłopak w Gda to Piotr. Nie przewidzisz co będzie w tym teraz roczniku. :sorry2:

w sumie racja...........w moim roczniku to same Agnieszki, Moniki, Anie i Joasie byly....no coz jakos sie przezylo i nawet czasem smiesznie bylo.....

nie bede sie silic na super oryginalnosc, bo podobaja mi sie takie typowe polskie imiona i co mam zrobic, ze mimo tego, ze mieszkamy zagranica nie mam jakos parcia, zeby dziecko nazwac super miedzynarodowo......a zreszta teraz i tak my i nasze dzieci to juz obywatele swiata, wiec kazde imie nie budzi zdzwienia..........bynajmniej tu tak jest.......opiekowalam sie kiedys chlopcami, ktorzy chodzili do miedzynarodowego przedszkola............alez tam bym przekroj kolegow i kolezanek..............niektorych to nawet nie potrafilam powtorzyc hehehehe...ale.np..
Youmi youmi (dziewczynka), nie wiem czy dobrze napisalam...
Quentin, Paris, Samuel, Arnold- fajne nie??a podobalo mi sie Lisa- Maria- slicznie...wiecej juz nie pamietam....a i nasz chlopiec polak byl Kubus, a z Czech byl Jakub hehehe

reklama
Ratunkuuuuuuu!!!
P wymyślił imię dla chłopca: Leopold:szok:. I co Poldek mają na niego wołać? Wkurzyłam się:wściekła/y:.

Do góry