reklama
Anaklim-zgadzam się z Artemidą, imię fajne i oryginalne... a krzywdzić dziecko będzie nie jej imię a głupota ludzi i ich komentarze, ot co...
Ale nic na siłę...Z pewnością niedługo wpadniecie na fantastyczne imię dla córeczki
Jak chcieliśmy nazwać Małą Dana po mojej śp Mamie to też usłyszałam debilne komentarze typuj dana dana...
Teraz pewnie niektórzy będą miauczeć, bo już ktoś palnął że dodać U i będzie MIAU... ale wiecie co?
Jest takie powiedzenie: z każdym dniem przybywa ludzi którzy mogą pocałować mnie w ... I im dłużej jestem w ciąży i słucham dobrych i sprawdzonych rad tym bardziej to powiedzonko do mnie przemawia...
Dzisiaj mam lekko bojowe nastawienie, bo się czymś przytrułam i mnie nosi ze złości jakoś...
Ale nic na siłę...Z pewnością niedługo wpadniecie na fantastyczne imię dla córeczki
Jak chcieliśmy nazwać Małą Dana po mojej śp Mamie to też usłyszałam debilne komentarze typuj dana dana...
Teraz pewnie niektórzy będą miauczeć, bo już ktoś palnął że dodać U i będzie MIAU... ale wiecie co?
Jest takie powiedzenie: z każdym dniem przybywa ludzi którzy mogą pocałować mnie w ... I im dłużej jestem w ciąży i słucham dobrych i sprawdzonych rad tym bardziej to powiedzonko do mnie przemawia...
Dzisiaj mam lekko bojowe nastawienie, bo się czymś przytrułam i mnie nosi ze złości jakoś...
kama32
Wrześniowe mamy'08
Gdy byliśmy na etapie wymyślania imienia dla dziewczynki, bardzo spodobało mi sie imię SARA. Ale oczywiście nie zabrakło komentarzy za strony znajomych, że to raczej pasuje do psa. No szlag człowieka moze trafić.
Mnie tez sie podoba Igor...bardzo...
a u nas rowniez nic nie ustalone poki co.....
wlasnie ostatnio z mezem rozmawialam (znowu) na ten temat....i tyle tylko ustalilismy, ze to imie dajemy dziecku na cale zycie, wiec trzeba sie nad tym porzadnie zastanowic, zeby kiedys nie bylo jej przykro, zeby nie miala do nas zalu itd...
mysle, ze zbyt wielu rodzicow podchodzi do tego troche dziecinnie...cos im tam sie uroi, powymyslaja, oni sie z czasem przyzwyczaja,samo dziecko i jego najblizsze otoczenie oczywiscie tez, ale kiedys to dziecko wyjdzie ze swojego srodowiska i pojdzie w swiat....o tym tez nalezy myslec.....jedynie fajne teraz jest to, ze wszyscy jestesmy obywatelami swiata ( chyba juz to pisalam?) i wiele spraw juz nas nie dziwi, nie peszy, nie zawstydza....nie to co jeszcze z 30 i wiecej lat temu.....
rozmawialam z babcia mojej kumpeli i ona mowi, ze jak ja rodzice nazwali MARTA ponad 60 lat temu to ja dzieci i ksiadz na wsi wyzywali, ze to dziecko jakiegos szwaba!!! bo nie Krysia czy tez Jadzia.....szok.....
oj, alez sie rozpisalam....sorry....
a i chyba postawie na swoim i juz....bedzie Julia....badz Hanna...jeszcze mysle nad tym....albo jednak Lena hehehe uffff alez trudna sprawa....
a u nas rowniez nic nie ustalone poki co.....
wlasnie ostatnio z mezem rozmawialam (znowu) na ten temat....i tyle tylko ustalilismy, ze to imie dajemy dziecku na cale zycie, wiec trzeba sie nad tym porzadnie zastanowic, zeby kiedys nie bylo jej przykro, zeby nie miala do nas zalu itd...
mysle, ze zbyt wielu rodzicow podchodzi do tego troche dziecinnie...cos im tam sie uroi, powymyslaja, oni sie z czasem przyzwyczaja,samo dziecko i jego najblizsze otoczenie oczywiscie tez, ale kiedys to dziecko wyjdzie ze swojego srodowiska i pojdzie w swiat....o tym tez nalezy myslec.....jedynie fajne teraz jest to, ze wszyscy jestesmy obywatelami swiata ( chyba juz to pisalam?) i wiele spraw juz nas nie dziwi, nie peszy, nie zawstydza....nie to co jeszcze z 30 i wiecej lat temu.....
rozmawialam z babcia mojej kumpeli i ona mowi, ze jak ja rodzice nazwali MARTA ponad 60 lat temu to ja dzieci i ksiadz na wsi wyzywali, ze to dziecko jakiegos szwaba!!! bo nie Krysia czy tez Jadzia.....szok.....
oj, alez sie rozpisalam....sorry....
a i chyba postawie na swoim i juz....bedzie Julia....badz Hanna...jeszcze mysle nad tym....albo jednak Lena hehehe uffff alez trudna sprawa....
No widzisz ajako to właśnie potwierdza ,że nie samo imię jest złe tylko to co głupi ludzie plotą na ten temat... A dziecko jeśli pójdzie w świat z jakiejś wioski w której się z jego imienia nabijają to tym lepiej, po co żyć wśród takich ludzi...
Już szczególnie księżulo powinien wiedzieć kim była św Marta.. o ile kiedykolwiek czytał Biblię
Właśnie Jadzia jest imieniem pochodzenia germańskiego...
Aniam-oba imiona są bardzo ładne i męskie... Szczególny sentyment mam do Igora- chłopczyk o tym imieniu był moim najlepszym przyjacielem w przedszkolu Szymon też jest bardzo fajne i pięknie harmonizuje z waszym nazwiskiem Wszyscy Szymkowie jakich znałam są przystojnymi facetami hehe:-) Mam też kuzyna Szymona,niestety nie widuję go na co dzień meszka w Australii :-(
Artemida- najgorszy jest właśnie wybór hehe, w pełni się zgadzam.. ja nadal zwracam się do brzuszka Mała albo Dzidzia...a wszyscy znajomi mówią do małej Mia i nawet twierdzą, że do niej pasuje hahaha
reklama
a ja mysle ze z objasnianiem imienia to jednak poczekamy az sie urodzi ... raz ze czy to dziewczynka to uwierze jak cipcie zobacze ;-) a dwa jak juz bedzie mala to powiemy imie i swiat czy chce czy nie bedie musial je zaakceptowac ... przedstawie konkretna osobe i tyle ... bo szczerze ja juz mam juz dosc komentarzy na temat imienia ;-)...
Podziel się: