reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

reklama
Yasmina - bomba...
No właśnie z tymi imionami to już tak jest. Moja mama - jak słusznie przwidywałam, załamana... Nikomu w rodzinie nie powiedziała jaki mamy typ, bo jest pewna, że nam się "odwidzi". A ja już nie chcę innego, nie będę wymyślała... W moim brzuszku siedzi Mercedes, nie mieszkam w Polsce, tutaj to żadna sensacja...
Hehehe...Łatwiej mi:)

Co do Jagódki - bardzo chciałam mieć Jagódkę, tylko właśnie Isunia - Dżagoda... Mam już Kadżetana:( Wierzcie mi, trzeba było do szkoły KAI napisać, żeby panie przestały Kadż wołać.......... No, ale kto wiedział, że skończymy na obczyźnie?

a mi wpadlo nastepne imie roxanna ale mojemu mezulkowi sie zle kojarzy ... i tym sposobem wciaz jedyne imie ktr obojgu nam odpowiada to nicola ... nawet juz tak do brzucha wolamy ;-)wiec pewno zostanie ... no chyba ze nagle olsnienie przyjdzie ...

anaklim jak napisalas tu to zadna sensacja ... a w polsce przywykna ;-)zreszta jakie maja inne wyjscie ... przeciez nie zaczna marysia do malej wolac :-D:-D ...
ja juz tez pare komentarzy uslyszalam ... o dziwo moim rodzica sie podoba (przywykli do moich zyciowych pomyslow:tak:), tescie hmm nie wiem ale "martyna" im sie nie podobala raz ze nie swiete imie:szok: a dwa ze tylko jedno - pogwalcowna tradycja rodzinna ... cala ciaze slyszalam "podpowiedzi"... juz widze te kartki urodzinowe "dla nikoli od dziadkow" wrrrrrrrrrr ... jedna znajoma wyszukuje nam "polsko" brzmiace imione, a druga stwierdzila ze do naszego nazwiska nicola nie pasuje ... mam to juz w d... za przeproszeniem ;-)
hmm mysle ze czasem nie warto mowic swoich typow i tyle ... jest dziecko jest imie i koniec reszta swiata musi sie pogodzic z decyzja rodzicow i w sumie rowniez dziecka bo ja tam wierze ze malenstwa podpowiadaja nam jak chca miec na imie ...

z tymi imionami to straszny dylemat na poczatku moj R. uparl sie ze mala bedzie Zuzanna do mnie nie przemawia to za bardzo ale on sie uparl i o niczym innym nie chce slyszec..a mi sie podoba Alicja, Aurelia, Rozalia...ostatnio sie troche usmialam jak uslyszalam propozycje wujka z Londynu. Diana, Sonia - mialam psy na ktore tak wolalismy :laugh2:Roksana, Nicola - ja chce polskie imie!! i najfajniejsze.. Florence... Florencja..tak nazwal swoja corke kolega wujka ktory jest zakochany w tym miescie...

Isunia - widzę że mamy ten sam typ ja też stawiam na Nicole, o ile będzie dziewczynka. I powiem że nawet się ucieszyłam bo moja mama która raczej należy do tradycjonalistek powiedziała że jej się podoba. A co do opinii innych niech sobie każdy nazywa swoje dziecko jak chce. Moim zdaniem to jest jak z urodą nie jest piękne to co jest piękne tylko to co się komu podoba :-)

Abigaill,isunia-i tu muszę się z wami zgodzić;-)
NIe ma to jak życzliwe rady krewnych i znajomych...tylko zamęt w głowie..będą mieli swoje-będą sobie nazywać polsko brzmiąco,niepolsko brzmiąco,pasująco lub nie do nazwiska itd itp;-)

tampeza,anaklim-a propos Yasmin jest też wersja Tasmin;-)

Ja bardzo lubię imiona pochodzące od kwiatów.W kraju mojego Y. są uważane za najlepsze dla kobiet i teściu ciągle mi jakieś podrzuca;-)

Ostatnia edycja:
isiunia - to chyba masz niezle koscielnych tesciów skoro im imie nie pasuje , bo nie jest święte .. chyba troszkę przesadzają ..

aniach - Dominika rewelacja jak dla mnie , tak ma na imie moja kuzynka .. i mojej przyjaciółki młodsza córeczka .. a swoją drogą ma tak na imie dzieki mojej osobie , bo miała byc Wiktoria a jak od poczatku jej wbijałam do głowy dOMINIKE.. no i mała sie urodziła i wygladała na Dominike a nie na Wiktorie

A u mnie bez zmian , nadal jest Szymek !! i wszystkim jakoś się podoba , a jak się nie podoba to niech spadają ..

Ja i mój przyszły mąż już na początku ciąży wybraliśmy imiona dla dziewczynki Martynka, a dla chłopca Szymon:-) Liczyliśmy na córeczke, ale jak to bywa w życiu wyszło inaczej i będziemy mieć synka:-D:-D Postanowiłam, że drugie imie będzie mieć po tatusiu czyli Łukasz:-D

aniam141-dzięki za podpowiedz i faktycznie będzieDominika albo Julia, a Szymonek ładne imię mój chrześniak ma tak na imię i jest bardzo rozsądnym chłopcem!:-)

reklama
aniach - to żadna podpowiedz poprostu bardzo mi sie to imie podoba , a co do Juli tez slicznie , tylko Julek sporo teraz jest . Dominika chyba takie dość mało popularne ale może to i lepiej .

A ta z prawej to jest właśnie Dominika ..

Załączniki

• DSC_0362.JPG
    DSC_0362.JPG
    53,6 KB · Wyświetleń: 42

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry