reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

A wczoraj mielismy pacjentke(Polke) chyba trzylatke o uroczym imieniu Ruby. Zangielszczone strasznie, ale wiecie co? pasowalo to tej slicznej ,o wielkich oczach, dziewczynki! NIby nie polskie imie, a takie wdzieczne. No, ale my mielismy wybrane dla naszej coreczki chyba zanim sie poznalismy:tak:

reklama
Kasia - Nadia to skrócona forma Nadjeżdy właśnie :tak: Czyli 'nadzieja'. Coraz bardziej sie przekonuje do tego imienia - na dodatek dzis byłam w cukierni i czekałam chwilkę i Mąż mi pokazuje zdjęcia ich produktów, między innymi torty. I pokazuje mi tort z lalka Barbie a pod spodem napis: "Pierwsze urodziny Nadusi" :-D Ale sie usmiałam!! :-)

Nadia to imie muzulmanskie, wystepuje we wszystkich krajach arabskich oraz republikach radzieckich np Azerbejdzan, chociaz niekoniecznie tylko muzulmanie nadaja takie imie

tampeza teraz juz wiem czemu mojej kuzynki corka ma tak na imie ... ojciec malej jest z jakiegos kraju muzulmanskiego !! a ja myslalam ze kuzyniocha przerofowala europejskie imie ... a tu taka gratka ...

Moja córeczka też będzie miała na imię Nadia... Teściowie trochę kręcą nosem, że to ruskie imię ale mnie to guzik obchodzi! Podoba mi się też Sara ale mojemu mężowi nie bardzo. A może wiecie jakie charaktery mają dziewczynki o imieniu Nadia?

charakter to kazdy ma inny, zobacz popularne imiona, anki, madgy, kasie, kazda inna.
nadia o bardzo romantyczne iie , slicznie sie zdrabnia dla dziewczynki, nadusia, dunia, dusia, nadi, no i super dla doroslej kobiety...z charakterem:tak:

reklama
taki tu babiniec mamy że nawet nie ma z kim podyskutować na temat imion meskich ...:))

Ale u mnie i tak narazie wygrywa Szymek...:-D

Miłych snów wszystkim !

Do góry