reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

isunia-z tego co wiem to nikola jest to współcześnie sprowadzony do j.polskiego żeński odpowiednik imienia Mikołaj.Przeczytałam także że imieniny obchodzi 1 listopada na pamiątke św.Nikoli,a także w dni kiedy przypadają imieniny Mikołaja.
widocznie jest to święte imie bo w Chorwacji jest kościół pod wezwaniem św.Nikoli, też jestem zdziwiona bo myślałam że to nie jest święte imie.Pozdrawiam!

reklama
isunia - na pewno święte, bo znalazłam je w księdze imion jaka miałam pożyczoną od Księdza..., ale o znacznie i od jakigo świętego pochodzi nie pytaj nie pamiętam..., może jest tak jak pisze aniach...

Dziewczyny...mam dylemat...Mąż w porywach wymyślił tę Nadię, ale też i zgodził się na Zuzannę.... No i nie wiem.....:-( Bo Zuzieńka - piękna, ale Nadia....takie dumne imię, super, tylko nie da sie zdrabniać.... No nie wiem....:no: Oba mi sie podobają!!

Kkasiulka, jak ci się imię podoba, to sie zdrobnieniami nie przejmuj - zobaczysz samo się zdrobni - wyjdzie w praniu. Moi znajomi mają imiona dzieci nietypowe i się martwili jak zdrabniać, a w końcu w tydzień po porodzie jakoś się te zdrobnienia wymyśliły. :tak:

.kasiulka bardzo ładne imię Nadia:tak: , możecie zdrabniać "Nadusia", " Nadinka" "Nada" ,w sumie to wybór ogromny:tak:.

.My jeszcze szczególnie o imionach nie myślimy ,nie znamy płci więc jakoś tak się z tym ociągamy;-) ale może już 10 maja poznamy płeć:tak:.

Kasiulka- córka mojej koleżanki to Nadia (zreszta drugiej to do odmiany Natasza - i jak są dwie razme to nigdy nieb wiem która nosi jakie imie:crazy:), i jakos nogdy nie traktowałam go jakoś strasznie powaznie czy dumnie, wręcz przeciewnie ...:tak:

Mi się Nadia podoba bardziej niż Zuza:)

A Hubert wpadł na Kosmę...Za tydzień się upewnimy czy pokazał się siusiaczek czy nie...

Kkasiulka-Nadia śliczne imię, mnie też się podoba:tak:
A z wyborem imienia to jest tak,że zawsze znajdzie się ktoś, komu to imię się albo "źle kojarzy" albo pies sąsiada takie nosi, albo byli zazdrośni o kogoś o tym imieniu albo 100 tysięcy innych powodów... ale to wasze dziecko i to Wy je nazwiecie:tak:

Kiedy myślelismy,że nasza Grubaska jest chłopcem i wspomniałam przy koleżankach imię Daniel to się nasłuchałam tylu opowieści że mi bokiem wyszło...

Ja dalej myślę o wybranym przez nas imieniu, powtarzam je sobie głośno i w myślach i stwierdzam,że nadal nie mam 100% pewności:-D

aniach klajo dzieki za wyjasnienia ... nie zalezy mi na swietym imieniu tylko zdziwiona jestem ze nicola wlasnie swieta hmm
kkasiulka co do nadii mi bardziej niz zuzanna ... nadia wcale dumnie nie brzmi ... a zdrabniac mozna to fakt samo przychodzi ... np moja ma martyna a od czasu jej urodzin uzywalismy takich zdrobnien jak: martynka (oczywiste), martycha, martys, martynucha, martynusia choc moje ulubione to niusia ;-)
anaklim lubie szczerosc kosma mi nie podeszla :-(... ale to tylko moja skromna opinia :zawstydzona/y:

reklama
Isunia - nam tez podoba się Nicole ale nie wiem jak to jest z rejestracją czy musi być wersja spolszczona czyli Nikola?

Do góry