reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

majeczka- mi tam tez mayrycy sie podoba:tak:

kate- ja juz znam płeć:-) przy możliwościach jakie nam teraz daje usg, nie byłabym w stanie żyć w nieświadomości do porodu:-D:-D

reklama
Kate - ja też chcę znać płeć - po co czekać. Chociaż czytałam że najnowsze badania wykazały że kobiety nie znające płci swoich dzieci rodzą szybciej bo chcą rozwiązać zagadkę.

Kate - ja mam w brzuszku małą Sonię. Już wiadomo i przekonałam sie ostatecznie do tego imienia. Mąż chodzi dumny, bo to on wpadł na taki pomysł, ale będą jaja jak się urodzi chłopak:)))

Jak rodziłam córcię obok kobieta właśnie rodziła swoje 4 dziecko. W domu czekały 3 córeczki i ona przez lekarzy została nastawiona na kolejną córkę. Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazywały. Nie żeby specjalnie byli z tego powodu zachwyceni. Jakie było jej zdziwienie gdy lekarz oznajmił że ma pięknego syna. Rodzina była w takim szoku (ze szczęścia) że dwa dni nie mogli się zdecydować na imię.

Dobre:)))
Ja na poporodowej leżałam z taką starszą babką (39l), która urodziła piąte dziecko, miała 4 córy w domu, starali się z mężem o syna... A tu piąta baba... Powiedziała, że nawet gdyby jej ktoś dał gwarancję, że szósty będze syn, to już się nie pisze:)))

Ja też mam zapowiedziane, że jak następny będzie syn to próbujemy dalej aż będzie córka... Pytam więc moje szczęście: a co jak będzie 4 synów?
A mój na to: to przestanę....:szok:

A ja zawsze chciałam pierwszego chłopczyka i jest :tak:
Najśmieszniejszy jest mój tata - pierwszy raz zostanie dziadkiem i dostał przypływ energii , wyremontował mieszkanie, kupuje meble ,szaleje dziadek:) i dalej mi mówi: nie pij córcia zimnego z lodówki!
I ciągle gada ze swoim bratem, który też zostanie dziadkiem w sierpniu "widzisz, obaj będziemy jeździć na spacerki:laugh2:"

Kicia76- ja miałam być Filipem i zobacz co wyszło :laugh2:

Artemida - dwa dni myslenia nad imieniem to jeszcze nic -- mój kolega z pracy jak mu się córa urodziła przez tydzień sprzeczał się z żoną , on chciał Marysie, ona Wiktorie a na małą wołali Niunia .. no i skończyło się że jest Wiktoria Maria ..a wiedzieli od 5go miesiąca,że bedzie córa..

a co do imion to wciaz mi sie przypomina "mis":
corka mi sie urodzila, zasadniczo to na nia marysia wolamy ale jest takie jedno ladne imie dla dziewczynki - tradycja :-D:-D:-D:-D

uwielbiam ten film ... w pierwszej ciazy gdy ktos pytal o imie to mowilam: jest takie jedno ladne imie dla dziewczynki ;-)

reklama
Do góry