reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

anaklim - Kaj i Kaja ladnie...ale jak bedziesz krzyczec za ktoryms to moga nie wiedziec za ktorym ;-) Takze moze ta arumentacja trafi do Kaja? ;-)
A Sonia jest...no kurna LADNIE! :-) A Kaj to jest Kaj czy Kajetan albo cosik?
Martyna - ladne imie :-) naprawde wszystkie imiona jakie tu proponujecie sa ladne!
Myslicie ze jak za blisko 3 tygodnie pojde do doca...bo mam isc 10 kwietnia-to juz moze byc cokolwiek wiadomo co tam we mnie fikolki fika? ;-)

reklama
Anik - chyba powinno być wiadaomo , jak Twoja dzidzia będzie chciała oczywiście pokazać co tam ma ...
Anaklim - czym się kierowałaś przy wyborze drugiego imienia ?? Bo ja np. swoje mam po babci jestem - Anna Krystyna hi hi ..... czasem w szkole wołali na mnie Kryśka

Ha, ha, ha... Ja mam oba po babci:) Jestem Anna Jadwiga... Do dziś dziękuję mamie, że nie odwrotnie!

aniam - Jeśli chodzi o Kajka, to najpierw wpadłam na Kajetan bo mi się podobało, a jak powiedziałam H, to się okazało, że jego przdziadek był Kajetan, babcia się ucieszyła, jak się dowiedziała, że prawnuk odziedziczy imię po pra, pra dziadku więc wszystko tak zgodnie z tradycją rodzinną, a Jan mi się podobało. Poza tym ładnie brzmi jak sie podaje dwa pełne imiona:)

Z imieniem dla drugiego chłopca byłby spory kłopot, bo do tej pory nie mieliśmy kompletnie żadnego typu.

anik - poszperałam na necie i pocztałam charakterystykę imienia Sonia. Trochę mnie ten upór zaniepokoił, ale nie tak żeby zrezygnować:) Ale reszta bomba.
jak dam małej na imię Sonia, to na bank będę się trzymała tego żeby być k0onsekwentną i surową mamą... Chyba i tak jestem....?

A ja mam blad w papierach... Bo tata mnie zglosil jako Anne-Marie wlasnie z myslnikiem... A zapisali mnie Anna Maria... Oczywiscie przy bierzmowaniu wzielam sobie imie ladnie brzmiace w tym zestawie ..czyli Magdalena...
A swoja droga to zaluje ze pani w Urzedzie machnela sie..bylabym jednak bardziej oryginalna a tak musze wyrozniac sie tylko zachowaniem ;-) no dobra...wyrozniam sie jeszcze nazwiskiem..ale to w watku zamknietym ;-)

anaklim - no wlasnie ten upor Sonki....heheheh.... A ja jestem mieczak charakterologiczny..obawiam sie ze wejdzie mi na glowe ;-)

A tam dziewczyny nie przejmujcie się opisami , zalezy od was jakie będą te wasze Sońki :))
A co do nazwisk to najbardziej mi się nie podoba jak dodają do nazwisk imiona np: Andrzej Andrzejewski czy Maciek Maciejewski itp ...

.Fajne te imionka podajecie.

.Z żeńskich spodobało mi się Iga ,bardzo fajne:tak:.

.Męskie podobają mi się Daniel,Mateusz i Bartosz (tylko Bartosz nie podoba się mojemu małżonkowi).

.Ale jeszcze tyle czasu... wiec tylko czasem myślimy o imionach,na razie jeszcze się na tym nie skupiamy,choć czasem o tym mówimy:tak:.

no to jeszcze ja
dla dziewczynki mezus wybrał juz całe wieki ja tylko dołorzyłam drugie
ALEKSANDRA MARIA :happy:
natomiast co do chłopca mamy problem ....
zostały nam Jan, Tomasz, Łukasz
moj typ to 1 i 3
miało byc jeszcze Heniu ale padło.... :-D
choc kto wie :happy:

reklama
Aniam141 - mój mąż ma taki problem, ma na imię Maciek a na nazwisko Majewski a 3/4 przypadków jednak zmieniaja go na Maciejewskiego bo jakoś tak łatwiej skojarzyć z imieniem :) zastanawiamy sie nad zmianą nazwiska żeby ludziom życie ułatwić ;)

Do góry