reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

reklama
to wam ma sie podobac... my jak powiedzielismy ze chcemy dziewczynkę nazwac Blanka to tez były zastrzezenia ( a jak bedziecie do niej wolac zdrobniale to sie smialismy i mówilismy ze bubcia :p)... okazało sie ze urodził sie Tomek... teraz bedzie Kubus.... Osobiscie wole tez Igorek niz Hubcio ... ale musicie wybrac sami i niewazne jakie bedzie wam musi sie podobac! wkoncu to wasza dzidzia :) a jak inni są tacy cwani to niech sobie dzieci zrobią i nazywają jak chca:p

Powiem szczerze,że dla chłopca to mi się prawie żadne imiona nie podobają , stąd ten problem, z dziewczynką nie miałabym jakoś problemu :) Do tego dochodzi kwestia naszego niezdecydowania ...które chyba wynika z tego ,że oboje jesteśmy spod znaku wagi. Wiem ,że dla niektórych z Was dziwne jest pytanie o zdanie na temat jakiegoś imienia, ale wolałabym nie nadawać synkowi imienia , które dla ludzi jest śmieszne lub bardzo źle się kojarzy.

sylvi-Przeważnie tak jest ze imiona kojarzymy z osobami które znamy,lubimy,bądź nie lubimy i stąd nasze odczucia albo pozytywne,albo negatywne.Jak bym ja musiała wybierać między tymi dwoma...to wybrała bym Igora(nie znam żadnego),a huberta znam,niestety nie błyska inteligencją....gaduła straszna,przegadał by każdego i gada bez ładu i składu.
Każdy ma inne upodobania-Opowiem Wam coś-Taka znajoma z osiedla miała psa-Kacper miał na imię.....pewnego razu gdzieś jej zwiał...drze się drze woła,nie zwrocila uwagi na jakieś dzieciaczki,A doskoczyła do niej bojowa mamuśka z awanturą.....czemu to Ona wola jej dziecko!!!!Ostro było,na to ta zaskoczona odparła ze ona woła swojego psa a nie jej syna!!!!Babkę zatkalo.
I dla tego Kacper też bym nie nazwała.Bardzo Mi się podoba Marcin,ale znów z męzem mamy porównanie do znajomego.....który jest przemądrzaly,Maciej-też ok,ale znów znamy jednego co wymyśla niestworzone historie...więc tez odpada.....I tak jak bym chciała to pewnie większość bym przyrównała do kogoś:)I tak to jest albo imię wzbudza naszą sympatię....Znam Kaśkę bardzo fajna dziewczyna i dobrze mi się kojarzy to imię:). albo jesteśmy uprzedzeni.

My cały czas myślimy jakie dla chłopca,jakie dla dziewczynki...Pewnie zdecydujemy sie jak już będzie wiadomo kto u Mnie zamieszkuje usiądziemy i wybierzemy coś;)
Biała ma rację.....Wam musi si e podobać:)

a ilu ludzi tyle gustów:)

Ostatnia edycja:
martusia Marcina polecam ;)...mój mąż też ma tak na imię...przekochane chłopaki...bo znam aż czterech i wszyscy wyjątkowo rozgarnięci życiowo, prowadzą swoje firmi, uczciwi i uczynni :)

A Igorka ani Huberta osobiście nie znam, także ciężko mi o jakieś odczucia...generalnie wiem tylko,że podobno Huberty wyjątkowo niegrzeczne są ;) ...ale to ze źródeł szkolno-przedszkolnych. Mam wrażenie,że imię ma w jakiś sposób wpływ na osobowość, często obserwuję takie zależności. Pozdrawiam :)

Ja znam kilku Igorów i tacy "gwiazdorscy" trochę, ale mają niesamowite powodzenie u dziewczyn i ja sama bardzo ich lubię :tak: Z jednym z nich zresztą byliśmy trochę czasu parą :laugh2: Huberta znam jednego, bardzo dobry uczeń był, ogarnięty, pomocny, fajny chłopak :tak:

A nam się dopiero niedawno zaczęły podobać JAKIEKOLWIEK imiona męskie... Wcześniej mieliśmy z tym problem, bo nazwisko narzeczonego samo w sobie to imię więc jest trochę kłopotu z tym :laugh2: Ale stawiamy na Szymon lub Seweryn :tak: Dla dziewczynki mieliśmy trochę typów, ale co nam się spodoba jakieś imię, to nagle okazuje się, że jest na nie "moda" i nagle naokoło pełno dzieciaczków z takimi imionami :dry: Tak było z Amelią, Leną, Julią, Majką... :dry: Teraz podoba mi się Hanna, Marianna, Małgorzata, z obcobrzmiących jedynie Mia, ale chyba nie "przejdzie" :laugh2:

reklama
MACIE RACJE ILE OSÓB TYLE GUSTÓW !!!
Każda z Nas musi zdecydować, ja z córcią też nie miałabym poblemu podoba mi się Lena, Oliwka, Maja :-)
Za to tak ja piszecie skojarzenia sa najgorsze bo wiele imion nam sie nie podoba tylko z powodu uprzedzeń!
Wszystkie fajne imiona męskie typu, Marcin, Tomasz, Wojciech sa w najbliższej rodzinie wiec tez odpadaja i tak bez sensu wszystko ;-P
Powodzenia w wybieraniu imion:-)

Do góry