reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla dziecka ?

reklama
właśnie też ten sam argument wysunęłam, że jak synuś nie będzie umiał wypowiedzieć "r" to dopiero wszyscy będę się z niego śmiać. No nic mam jeszcze 3 miesiące żeby męża przekonać jednak do imienia Kamil.

A co sądzicie o nazwaniu synka, tak samo, jak tatuś. Bo my cały czas się zastanawiamy, czy nie dać synkowi imienia Adaś, bo bardzo nam się podoba to imię, ale jakoś mamy opory ze względu na to, że będą mięli takie samo imię.

Kashya ja szczerze powiedziawszy, nie jestem za tym, aby nadawać to samo imię, co rodzicom, przedewszystkim ze względów praktycznych...i wielu pomyłek jakie mogą nastąpić...jest przecież tyle ładnych imion do wyboru. Może już prędzej po dziadkach :), ale po tacie bym nie dała, ale to jest tylko moje zdanie. Pozdrawiam serdecznie :)

ja bym dala, ale moj jest artur wiec jak wolam go w sklepie z moim r wszyscy sie smieja. a jak dwoch wolac to dla mnie juz masakra;D

A co sądzicie o nazwaniu synka, tak samo, jak tatuś. Bo my cały czas się zastanawiamy, czy nie dać synkowi imienia Adaś, bo bardzo nam się podoba to imię, ale jakoś mamy opory ze względu na to, że będą mięli takie samo imię.

Gdyby mój mąż nie buntował się to też chciałam dać synkowi imię Adaś - po tatusiu :)

Tak chciałam małego juniora :)
No ale na razie jest podejrzenie o dziewczynkę - Lenkę

Kashyaa co do imion po rodzicach .... to tak naprawde zalezy jak wy sie potem bedziecie czuc....Fajnie miec Juniora ale naprzykład dla mnie i dla naszego otoczenia byłoby łatwiej jak by imieniona rodziców a dzieci nie byly identyczne ...Zawsze mozna dac synkowi na drugie Adas

reklama
Carri - dokładnie tak :)
Gdyby jednak okazało się, że będzie synuś to na drugie mu damy Adam :)
Nie chodzi tutaj o jakąś presję że to ma być następca ojca, u mnie bardziej chciałabym w ten sposób wynagrodzić męża za to, że dał mi syna :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry