reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla dziecka ?

reklama
W sobotę siedzieliśmy z mężem przed kompem i wybieraliśmy imię dla córci :tak: Mamy już kilka imion, ale jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji :no:
Naszymi typami są : Marika, Dominika, Maja, Wiktoria, Gracjana, Roksana i Sandra.

W sobotę siedzieliśmy z mężem przed kompem i wybieraliśmy imię dla córci :tak: Mamy już kilka imion, ale jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji :no:
Naszymi typami są : Marika, Dominika, Maja, Wiktoria, Gracjana, Roksana i Sandra.
Ja głosuję za Sandrą :-D
Skoro ja nie mam, to niech przynajmniej będzie u kogoś innego ;-)

Monika77 - To ja obstawiam Dominikę - mam koleżankę Monikę która ma córkę Dominikę... obie są śliczne i tak mi się przyjemnie kojarzy :)
moniaivoy - Alicja piękne imię, moja siostra wyrosła na fajną dziewuchę i lubi swoje imię (zwłaszcza że uratowałam ją przed zostaniem Balbiną)

A u nas od początku ma być Dominika albo Dominik bo to dzieciątko wymodlone u św. Dominika Savio i nawet nie szukaliśmy innego imienia. Poza tym te imiona podobają sie nam obojgu. Póki co wydaje mi się, że to będzie chłopak ale czas pokaże, ważne żeby było zdrowe.

A nasz Synek nadal nie ma wybranego imienia, za to coraz więcej przezwisk. Najnowsze to Synek - Muminek :D

Chociaż przy ostatniej rozmowie doszliśmy do wniosku, że jeśli nie wybierzemy do porodu nic innego, to będzie miał Adam - po tacie (chociaż nie do końca jesteśmy przekonani do dania Synkowi takiego samego imienia, jak ma tata).

reklama
A mój mąż uparł się ostatnio żeby nasz syn nazywał się Gerard jak dla mnie to jakaś porażka, niestety mojej mamie też to imię przypadło do gustu :(

Do góry