reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

Ja mam jedno imię, mąż dwa.
Synio też dwa - Filip Kajetan, a wybrane tak dlatego, że mąż chciał FIlipa, ja Kajetana i to był taki kompromis. W sumie bardzo często używamy obu imion.
Jak to będzie z drugim synusiem to się jeszcze okaże.

Może teraz Kajetan Filip ? ;) - raz będzie twoje na wierzchu ;)

reklama
My też mamy po 2 imienia, ale nie zastanawiałam się jeszcze czy damy 2 imię, pewnie tak:) Z pierwszym mamy jeszcze problem:) Chyba poczekamy do ostatniej chwili i jak zobaczę mała i spojrzę jej w oczy, to zdecyduję się na to konkretne, mąż też jest tego zdania:) Wydaje mi się, że imię jest częścią człowieka i musi pasować do osobowości:) Wahamy się między Zuzią a Alicją:)

Skoro wiemy, że będzie dziewczynka to czas zacząć wybierać dla niej imię :tak:
Muszę poszukać w necie jakąś wielką księgę imion i zacząć ją studiować, bo wiem że łatwo nam nie pójdzie ;-) Przy pierwszej ciąży też mieliśmy niezłą zagwózdkę ;-):-D

Ja z siostrą mamy po jednym imieniu, mój mąż ma dwa imiona, a synuś też ma dwa. To był nasz kompromis ;-) Oboje chcieliśmy by miał na imię Witold, ale mój mąż chciał jeszcze dać synkowi imię po swoim nieżyjącym już ojcu - Marian. Ja nie znosze tego imienia, ale poszliśmy na kompromis ... i daliśmy synkowi drugie imię Andrzej. Mój tata jest Andrzej, a teściu miał tak na drugie imię ;-) Więc jest Witold Andrzej N.

B_iala, ale za to możesz wybrać dłuższe imię ;-) Bo gdybyś miała długie nazwisko to długie imię nie zmieściło by się w rubryczkach urzędowych :-D:-D:-D

reklama
A mój małżon uparł się na jedno imię. U mnie w rodzinie każdy ma po 2 imiona (+3 z bierzmowania), a u niego każdy ma po 1 imieniu. Niestety chyba muszę iść na kompromis, ponieważ to ja zadecydowałam ostatecznie jak będzie miało na imię nasze dzieciątko :-)
Tak czy siak nadal nad nim pracuję i go męczę, aby dać dzidzi także drugie imię. Do porodu jeszcze mam trochę czasu :-D

Do góry