reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

Mam nadzieję, że do świąt wybierzemy imię dla córeczki..
Wybierałam imiona jakie ja chciałabym mieć^^ w końcu to będzie część mnie i podobne upodobania.
Ale co sądzicie o tych imionach?? Na razie zmniejszyłam tą ilość z 50:)
Aleksandra (Sasha, Oleńka)
Lena (Elena)
Zuzanna (Zuzka)
Milena (mała Mimi)
Karina...

reklama
Karina to ja :)
U mnie w rodzinie rzadkie imiona to nie nowość :)
dlatego sama tez szukam do dziecka czegoś "innego"
polecam to imię chociaż Kariny to niepoprawne optymistki :-D

Krysiaczek, u nas też Martynka "na tapecie" :-) A my nadal nie możemy dojść do porozumienia, ostatnio mąż wymyslił Joannę, ale u mnie nie przejdzie.
Nixi, ty pytałaś o Liliannę? Dzisiaj jak byliśmy na mszy to chrzcili Liliannę, Lenę, Łucję i Maję, więc Lilianna też coraz bardziej zyskuje na popularności.

kurcze , niepokoi mnie wzrastająca popularność Liliany...
ale trudno , Dorianek tez spowszednieje..., jest ich coraz więcej. Ale przynajmniej nie będzie jednym z wielu.

Łucja ....nie jest złe ale takie takie zwyczajne ..a gdzieś tam w meksyku tak to ciekawie brzmi :
Seniorita Lusija hehe
Wiele imion w innych językach brzmi ciekawiej i ładniej.
Np , nasza Cecylka - u nich czyta sie Sesilia czy jakoś tak...
Felisja, Isabel ,Alejandra ,Silvia, Letisja..

Letisja [Leticia], piekne ..a u nas Letycja..tak jakos twardo i kojarzy sie z imieniem zakonnicy,
podobnie jak Łucja

(absolutnie nie mam nic do zakonnic ale tak mi sie tylko skojarzyło i do dziecka mi nie pasuje)

właśnie patrzałam na popularność imion w najpopularniejszym mieście (w Warszawie )
(chociaż mnie z tym miastem nic nie łączy)
Dorian jest na 108 miejscu a Liliana na 58 ..
nie jest az tak źle.
Pierwsze 3 to Julia, Maja i Zuzanna a u chłopców Kubuś ..

reklama
Do góry