reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

Mam nadzieję, że do świąt wybierzemy imię dla córeczki..
Wybierałam imiona jakie ja chciałabym mieć^^ w końcu to będzie część mnie i podobne upodobania.
Ale co sądzicie o tych imionach?? Na razie zmniejszyłam tą ilość z 50:)
Aleksandra (Sasha, Oleńka)
Lena (Elena)
Zuzanna (Zuzka)
Milena (mała Mimi)
Karina...

reklama
Karina to ja :)
U mnie w rodzinie rzadkie imiona to nie nowość :)
dlatego sama tez szukam do dziecka czegoś "innego"
polecam to imię chociaż Kariny to niepoprawne optymistki :-D

Krysiaczek, u nas też Martynka "na tapecie" :-) A my nadal nie możemy dojść do porozumienia, ostatnio mąż wymyslił Joannę, ale u mnie nie przejdzie.
Nixi, ty pytałaś o Liliannę? Dzisiaj jak byliśmy na mszy to chrzcili Liliannę, Lenę, Łucję i Maję, więc Lilianna też coraz bardziej zyskuje na popularności.

kurcze , niepokoi mnie wzrastająca popularność Liliany...
ale trudno , Dorianek tez spowszednieje..., jest ich coraz więcej. Ale przynajmniej nie będzie jednym z wielu.

Łucja ....nie jest złe ale takie takie zwyczajne ..a gdzieś tam w meksyku tak to ciekawie brzmi :
Seniorita Lusija hehe
Wiele imion w innych językach brzmi ciekawiej i ładniej.
Np , nasza Cecylka - u nich czyta sie Sesilia czy jakoś tak...
Felisja, Isabel ,Alejandra ,Silvia, Letisja..

Letisja [Leticia], piekne ..a u nas Letycja..tak jakos twardo i kojarzy sie z imieniem zakonnicy,
podobnie jak Łucja

(absolutnie nie mam nic do zakonnic ale tak mi sie tylko skojarzyło i do dziecka mi nie pasuje)

właśnie patrzałam na popularność imion w najpopularniejszym mieście (w Warszawie )
(chociaż mnie z tym miastem nic nie łączy)
Dorian jest na 108 miejscu a Liliana na 58 ..
nie jest az tak źle.
Pierwsze 3 to Julia, Maja i Zuzanna a u chłopców Kubuś ..

reklama
Do góry