reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

Ja też jeszcze nie wiem kto siedzi u mnie w brzuszku. Imiona mamy wybrane dla chłopca Kuba a dla dziewczynki Martynka, ale zawsze coś się może odwidzieć.

Poziomkowa nie masz co się stresować masz czasu a czasu. Ja swego czasu dla dziewczynki nie miałam nawet pomysłu i tak jakoś kiedyś samo mi przyszło. Bo na Kubę to się P. uparł, bo imię męskie musiało dobrze się kojarzyć z jakimś polskim piłkarzem, ma szczęście, że Kuba akurat mi się podoba. Dobrze, że nie uparł się na Euzebiusza ;-):-D

reklama
margoz u nas tez bedzie Lenka :) Juz sie tak przyzwyczailam i tak o niej mowimy. No chyba ze mi na koniec strasznie odbije i cos sie zmieni. Opcji bylo wiele ale jakos sie nie moglismy zgodzic z J. a Lenka nam obojgu pasuje. W otoczeniu nie mamy zadnej wiec nie powinno byc problemu:)

Dobrawa, na Magdalenę też czasem mówią zdrobniale Lena. Ja na razie nie mam głowy do imienia, miała być Agnieszka albo Natalia, teraz mi się jeszcze Magdalena przyczepiła.

Witam wszystkie lutowe mamusie:) u nas jest problem z imieniem, ma byc dziewczynka. Maz jest bardzo za imieniem Nadia (mi tez podoba sie brzmienie tego imienia), jednak rodzina i znajomi roznie reaguja... czesto negatywnie. Bardzo prosze, powiedzcie szczerze co myslicie o tym imieniu?

Duniowa, mi tam się podoba:-) i widzę, że ostatnio staję się coraz bardziej popularne:tak: Poza tym jestem zdania, że to Twoja córeczka i to Tobie ma się podobać jej imię. Nie powinnaś więc zwracać uwagi na opinie innych, chyba, że bardzo Ci na ich zdaniu zależy.

Witam wszystkie lutowe mamusie:) u nas jest problem z imieniem, ma byc dziewczynka. Maz jest bardzo za imieniem Nadia (mi tez podoba sie brzmienie tego imienia), jednak rodzina i znajomi roznie reaguja... czesto negatywnie. Bardzo prosze, powiedzcie szczerze co myslicie o tym imieniu?

Hej moja córcia bedzie miala na imie Nadja strasznie mi sie to imie podoba :) o ile bedzie dziwczynka bo babeczka nA USG powiedziala ze na 90% bo na poczatku nie chciała pokazac co tam kryje :) Jak bede w PL to ide na usg zeby potwierdzic :)

reklama
margoz u nas tez bedzie Lenka :) Juz sie tak przyzwyczailam i tak o niej mowimy. No chyba ze mi na koniec strasznie odbije i cos sie zmieni. Opcji bylo wiele ale jakos sie nie moglismy zgodzic z J. a Lenka nam obojgu pasuje. W otoczeniu nie mamy zadnej wiec nie powinno byc problemu:)

u nas też było to jedyne imię, które oboje, a nawet w trójkę ze starszym synem zaakceptowaliśmy :)))
w sumie to jak się ma już imię wybrane to dzidzia jakby bardziej realna się staje :))

Do góry