reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

reklama
My na początku braliśmy pod uwagę Marysię, Hanię i Helenkę, ale żadne z nich (no może oprócz Marysi) nie specjalnie odpowiadają mojemu mężowi. Teraz aktualne są Zuzanna, Jagoda i Basia z naciskiem na ZUZA:tak: Nie zdziwię się jak właśnie na to imię się zdecydujemy.

Zobaczymy, co powie mój mąż. Ostateczną decyzję zostawiam jemu, bo pierwsze córki są zazwyczaj tatusiowe:-D (no chyba, że wymyśli jakieś kosmiczne:-D)

ale jako, że nasze rozmyślania na ten temat wciąż trwają, to katalog imion może się rozszerzyć

Chyba doszliśmy z mężem do porozumienia: będzie Aleksandra czyli Ola :)
Nawet mój 1,5 roczny chrześniak pokazuje już że Ola jest u cioci w brzuszku i całuje :) bardzo fajne uczucie :)

dziewczyny ja wiem, ze to idiotyczne, ale u nas nadal imienia brak, chcemy jakies nie wiadomo jakie super i nic nie mozemy wyjatkowego znalesc co obydwoje bysmy zaakceptowali :/ obudzimy sie przed porodem :/

dziewczyny ja wiem, ze to idiotyczne, ale u nas nadal imienia brak, chcemy jakies nie wiadomo jakie super i nic nie mozemy wyjatkowego znalesc co obydwoje bysmy zaakceptowali :/ obudzimy sie przed porodem :/

poziomkowa, to wcale nie idiotyczne,masz jeszcze kilka miesięcy na wybór :) ja jeszcze imienia też nie wymyślam, bo jeszcze nie wiem kto tam sobie w moim brzuszku mieszka:)
chociaż chyba dla dziewczynki będzie mi łatwiej wymyślić niż dla chłopca, ale to się jeszcze okaże :)

reklama
oj widze ze Lena to dość częste imię... chyba poszukam innego albo Helena zdrobnienie Lena:D
Michalina jeszcze jest w opcji.. choć chcieliśmy na początku słowiańskie..

Do góry