reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Dzidzi ?

My wybraliśmy imię dla chłopca - Klaudiusz natomiast dla dziewczynki mam mnóstwo tylko wszystkie albo zbyt popularne albo coś nie tak z nimi tzn nie czuje ich jakby wiecie o co mi chodzi ;-):-D Róża bardzo mi sie podoba moze by Róża została no zobaczymy mam nadzieje, ze za 3 tygodnie sie dowiem

Moja córcia ma na imię Maja miała być Oliwka ale poznałam pewna dorosłą Maje i bardzo nam sie to imie spodobało - dalej mi sie podoba tylko wtedy znałam jedna a teraz jest ich całe mnóstwo i troche nad tym ubolewam :zawstydzona/y:

reklama
My mieliśmy przeczucie że będzie chłopiec, ale szybciej imię wybraliśmy na dziewczynki, miałaby być Milenka, mąż męczył że jak chłopiec to Sebastian a mi się tak średnio podobało, a wczoraj okazało się że będzie chłopak, dzisiaj przeglądałam imiona dla chłopca i żadne mi nie pasowało tylko właśnie Sebastian :) więc tak zostanie

hej.
Powiedzcie mi czy imie Milena jest teraz popularne?
bo mi sie nawet trochę podoba ale nie przepadam za popularnymi imionami.
Jestem zwolennikiem tych rzadkich ,wyjątkowych..
a może Mila? ..to juz bardziej pasuje do mojego Doriana.
Czy Mila brzmi śmiesznie albo dziwnie?
Zdrobnienie Milka słodko brzmi..sama nie wiem..
Mila i Dorian.. Milka i Doduś (tak na niego czasem wołamy)..chyba pasuje..
ale wolałabym szczerej opinii...

acha..jeszcze nie wiem czy to będzie dziewczynka..
ja zawsze chciałam mieć dwóch chłopców..
ale właśnie dlatego pewnie będzie dziewczynka - Prawo Murphiego :-D

nixie nie wiem czy jest popularne, ale gdyby u nas była dziewczynka to na pewno miała by na imię Milena, już dawno wybraliśmy to imię :-)

nixie mi się bardziej podoba Mila, niz Milena, ale Milena chyba nie jest mocno popularnym imieniem, tak pół na pół

dziewczyny, a powiedzcie mi szczerze jak wam się podoba Bruno, bo zaczynam się wahać, tutaj spotykam się z ciagla krytyka a gdy pytam o jakieś alternatywy to dostaję propozycje typu: Piotrek, Franciszek, Stanisław ... no to przeciez tak samo się ma jakbym prosiła o rady w kupnie sukienki a radzili by mi spodnie ;-)

kurcze kazdy ma inny gust, ale ja chcę coś w stylu mojego imienia i strasznie ciezko mi wybrac, nie wiem czy trzymać się Bruno, czy jeszcze poszukać, nie chcę aby kazdy mówił 'o jeny ale nazwała syna'
a z drugiej strony moja mama mówi, ze gdy ze mna byla w ciazy, to wszyscy krytykowali, ze Sonia to takie radio i jak tak mozna nazwac córkę :-D

myślę, że wybierając imię dla naszych maleństw powinniśmy mieć przede wszystkim na względzie to , jak one będą się czuć z tym imieniem, będąc nastolatkami czy osobami dorosłymi,

Hej:)

mimo, że jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka to już też się pomału zastanawiamy. Nie chciałabym nadać dziecku "modnego?" imienia czyli odpada Milena, Lena, Zuzia i Maja- mimo, że bardzo mi się podobają. Dla chłopca podoba mi się bardzo Kacper i Jakub- ale to też chyba bardzo popularne. Na dzień dzisiejszy wiec jeżeli będzie dziewczynka to będzie chyba Nina , a chłopiec... no właśnie nie wiem- może Wojtek, Maksymilian lub Bartłomiej.

reklama
Ja juz wiem ze bede miała małego mężczyzne i bedzie Jakub Michal ale zawsze ciaża to jedna niewiadoma i poród dopiero pokaże czy badania mowiły prawde hehe a jesli jednak miała by być córunia będzie Julia Marika ale powiem ci Suseł ze mimo tego , ze imiona sa takie popularne wierze w to ze bede wyjatkowe dla mojego Skarba i bede odzwiezciedlac sama pozytywne cechy.

Do góry