reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki Wózek Polecacie :) ????

Edytuje Bo mi sie pomerdalo,
Malinko , koniecznie sprawdz czy Ty i twoj mezus niestukacie w wozek 4 rider jak go prowadzicie. Ja u kolezanki obijalam sie o hamulec I nie bylo to fajne..

Boska jak wciaz jestes niezdecydowana to zajedz na rog ostrobramska/poligonowa I zerknij na bebecary ..daja znizki 30 procent wiec nieznrazaj sie cena...

Kochane zycze sukcesu Jak wam cos utknie w glowie to kupujcie

Ostatnia edycja:
reklama
Vetka - kurde wiesz coś w tym jest :-D !!!
Ja jak wchodzę do sklepu i ktoś chociaż patrzy na inny wózek to już go nie lubię :zawstydzona/y:
bo wydaje mi się że ten wybrany przeze mnie jest idealny i najlepszy. Chyba trzeba po prostu zrobić listę priorytetów co dany model musi mieć, a czego nie i jak ten upatrzony mieści się w kryteriach to nie ma się co zastanawiać.

A mój mężuś cały czas ględzi żebyśmy już po wózek w tym tygodniu się wybrali.....
I co tu robić? Niby szkoda żeby gwarancja leciała, a z drugiej strony fajnie by było już mieć to cacko w domu :-) do ostatniej chwili czekać też nie będę bo jakieś takie dziwne przeczucie mam ...... :unsure:

Ja zamawiam wózek 17 grudnia. Pewnie będzie do odbioru koło połowy stycznia i wtedy zdecydujemy czy odbieramy od razu czy eM podjedzie po niego jak ja już będę z Gabrysią w szpitalu :-)

czesc dziewczyny

mam dylemat, bo juz zamowilam wozek, ale nie jestem pewna co do wielkosci gondoli.. jakie wymiary powinna miec????
i tak naprawde to przez ile miesiecy dziecko powinno sie w niej wozic? ja czytalam ze do momentu az zacznie samo probowac siadac.. tzn. chwytac raczkami brzegow godnoli i sie podnosic...

z gory dziekuje za info :)

Maggy, dziewczyny już pisały, że jeśli masz mniejszą gondolę, to choć jest małe prawdopodobieństwo, że nie starczy (większość dzieci mieści się do tego wieku w takiej 75cm bez problemu), to w takim wypadku zastąpi ją spacerówka z regulacją oparcia do pozycji leżącej ;)

I tak jak czytałaś, około 6 miesiąca dziecko samo próbuje siadać i trzymać główkę, wtedy przesiadamy się do spacerówki :)

Ja własnie usłyszałam od pewnej położnej, żeby przy zakupie zwrócić bardziej uwagę na szerokość gondoli. Tak, żeby ubranemu dziecku nie było za ciasno.

reklama
Ja własnie usłyszałam od pewnej położnej, żeby przy zakupie zwrócić bardziej uwagę na szerokość gondoli. Tak, żeby ubranemu dziecku nie było za ciasno.

ale nasze dzieci czas gondolkowy będą miały wiosna - lato więc już nie grube kombinezony i koce, raczej mało prawdopodobne b w "zwykłym" ubranku było ciasno...no chyba, że dzidziuś 4,5 kg w gondolce quinny po 4 miesiącach...ona jest mała, dla naszej 2700g panny starczyła do 5 miesiąca

Do góry