reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Mysle, ze jeszcze dwie, trzy wizyty w sklepach z wozkami i osiwieje :mad:n Tydzien temu pisalam o Inglesinie Europa, jasne, ze to nie byla Inglesina tylko Implast. I w sumie nawet niezly, poza tym, ze przyciezkawy, ale nie ma fotelika.

Sprzedawca pokazal nam Quinny Buzz - no, ladniutka, tylko opinie na forach w jej sprawie niekoniecznie...

Jak nie urok to...
Nie wiem, normalnie nie wiem... :(

reklama
gluszek, a dlaczego jedna nie wystarczy na te kilka dni pobytu w szpitalu? nie zamierzam oczywiście w niej rodzic :) a co do podkladow to kupilam je bo i tak placilabym koszty przesylki za pozostale rzeczy wiec dodatkowe rzeczy nie mialy tutaj znaczenia czy wezme czy nie bo i tak koszty zostaja takie same. U mnie nie ma w poblizu zadnycb ryneczkow a nawet jakby byly to watpie zebym znalazla koszule specjalnie do karmienia :/

Głuszku-wózek super i dobrej firmy, a jeśli można spytać cały zestaw ile Was wyniósł?
Ja chyba zostanę przy Deltimie albo focus albo premier ewent. roan marita, głównie ze względu na cenę. Inne wózki które mi się podobają oprócz tych to już duży przeskok cenowy, a nie chcę wydać na wózek więcej niż te 1300-1400zł, bo wiem że po 1,5roku i tak kupię kolejną spacerówkę.

Zapomniałam się pochwalić: kupiliśmy już łożeczko-z firmy Klupś Radek II w kolorze sosny bo w dziecięcym pokoju mamy meble klonowe (takie Głuszku jak Ty chcesz kupić) i kupiłam też upatrzoną pościel dla synusia, prześcieradełka i trochę kosmetyków. Łożeczka nie wklejam bo czeka spakowane w kartonie-mąż złoży jak już będę po porodzie w szpitalu.
pociel5zc.jpg

mi5qz.jpg

Jak urodziłam Piotrka, to miałam 1 koszulę do porodu i codziennie mama przywoziła mi czystą. Niestety, nie da się po porodzie zachować wiecznej świeżości i czystości, bo się krwawi, zaczyna się laktacja, itp. :-)

mi laktacja zaczęła się w 3 miesiącu ciąży więc znam ten ból, no ale po porodzie to będę non stop w staniku do karmienia. Co do krwawienia to rzeczywiście, jeszcze jedna koszula sie przyda bo zawsze może się coś zabrudzić.

Witajcie!
Ja będąc jeszce w ciąży też zastanawialam się po co mi tyle koszul do szpitala, w koncu i tak kupiłam jedną. Ale doceniłam fakt że w szpitalu dawali koszule na zmiane tak często jak się chciało. Naprawdę bardzo ciężko zachować ją długo czysto: krew, lakatacja, czasami maluszek coś zrobi a poza tym ja się strasznie pociłam i mogłabym się przebierać co godzinę. Naprawdę jedna koszula nie wystarczy;) A poza tym przy rozpoczynającej się laktacji jeden stanik to za mało. Siara jest koloru żóltego i naprawdę wszystko brudzi i nie można tego sprać, niestety. Również przy nawale zmiana koszul i stanika jest niezbędna.
Pozdrawiam

a mozna w szpitalu pochodzic w spodniach od dresu czy od pizamy i do tego T-shirt? Czy sie nie da ze wzgledu na to, ze lekarze przychodza ogladac krocze ;) albo dlatego, ze za mocno cieknie z dolu po porodzie :(?

reklama
Na dniach powinna przyjsc moja posciel z baldachimkiem :laugh:
Dziewczyny, czy ktoras z Was ma jakies doswiadczenia (fizyczne badz sluchowe) z wozkami Implastu? gluszek dala linka na forum gazety, tam ludzie pisza, ze calkiem calkiem te wozki. Bralyscie go w ogole pod uwage?

Do góry