reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

reklama
GŁUSZEK ja się zastanawiałam nad tym okryciem ale kupiłam inne
http://www.allegro.pl/item88780868_lq_okrycie_kapielowe_zabka_z_piszczalka_myjka.html
zależało mi na większych wymiarach.
20 zł to mało w SMYKU są bardzo drogie na allegro z przesyłką wychodzi taniej
ja jeszcze nie dostałam swojego okrycia pocztą ale jak dostanę to powiem więcej o nim
przy Nadii kupiłam podobne jak teraz to co Ty chcesz i do dziś korzystamy z niego więc warto to mieć napewno :)

U mnie w sklepie to okrycie (identyczne) kosztuje 24 zł. Też mie się podoba, ale go nie kupiłam, bo myślę,że jest trochę małe (76x76cm). Ja kupiłam wieksze 90x90 cm, a drugie chcę kupić 100x100cm.

Gluszek, wlasnie tydzien temu dostalismy na wykladach rozpiske co wziac do szpitala, m.in sa tam wymienione te majtki, wiec je kupie, a jesli chodzi o podpaski, czy wkladki, to kupie po prostu to, co znajde, ale jakbym byla w Polsce, to bym kupila te wkladki, bo siostra miala i chwalila(sa duze i chlonne i nie trzeba zmieniac podpaski co 5minut, no moze przesadzam z tymi 5ioma minatami)

Co do lezaczkow to kupimy juz jak mala bedzie bo sa dzieci ktore nie cierpia tak lezec!! no i kupimy z fishera wole doplacic 100 zl i miec na dluzej bo te do 10 kg sa do niczego moim zdaniem:( A tamten co chcemy jest do 18 kg i jest sliczny:):)

Z leżaczkami, jak z całą resztą trzeba uważać. Owszem, są bardzo przydatne (więc kupię), ale należy uważać z korzystaniem z niego. Nadmierne leżenie w leżaczku ogranicza rozwój fizyczny dziecka, bo krępuje jego ruchy. Podobno najlepiej jest dziecku na twardszym podłożu na podłodze :-)

reklama
GŁUSZEK dostałam dziś okrycie kąpielowe.Jest bardzo ładnie wykonane 89/100cm, jest duże, miłe w dotyku z frotki bardzo mięciutkiej która będzie odpowiednia dla delikatnej skórki dziecka.Piszczałki brak ale on coś pisał o piszczałce w żyrafce a tu żabka, a myjka to taka mała ściereczka.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z zakupu :).

Do góry