reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Ewa Raczkowała Bardzo Wcześnie Zaczęła I Oddawała Się Temu Bez Reszty Aż Do Roku:)gdzieś Kiedyś Czytalam,że To Stymuluje Też Rozwój Mowy,a Ewa Zaczeła Bardzo Późno Mówic:)ale Chyba Ty Abryzka To Pisalaś O Powiązaniu Kłopotów Z Mową I Raczkowaniem,mój Mąz Nie Raczkował At All I W Bilansie 2 Latka Ma Napisane,że Ma Opóźniony Rozwj Mowy,a Jego Mama To Potwiwrdza...a Co Do Chodzików To Nie Wsadziłabym W Niego Dzieciaczka Co Do Raczkowania To U Mnie Generalnie Syf Z Malarią,bo Wieczny Remont,odkurzam Codziennie I Staram Się Codziennie Myc Podłogi,które Mam,ale Co Z Tego,zawsze Coś Gdzieś Zostanie,ale Co Tam...ewie Nie Przeszkadzało,ale O Kiniuśke Trochę Bardiej Się Boje...bo Jest Kundel,a Przy Ewie Go Nie Było...

reklama
Tamarunia, ja zawsze uważałam, że dom to nie muzeum i jak ktoś nie chce to niech butów nie zdejmuje... no bo to tak trochę dziwnie goście w skarpetkach... ;-)
ale jak będę miała raczkującego maluszka to też zmienię podejście do tematu

A ja dzisiaj myłam kafelki w naszym nowym domu (cały dół jest w kafelkach) i tak się zastanawiałam jak Ania będzie po nich śmigać, bo po panelach to jeszcze ok, ale kafelki... no sama nie wiem... wydają mi się zimne, ale w sumie mamy ogrzewanie podłogowe, więc nie powinno być zimno...

ale Ci trini zazdroszczę...superowo miec dom:)))))))))nigdy nie mieszkałam w domu,wiec nie wiem tak naprawdę jak to jest,ale myśle,ze superowo:)
a co do kafli to mam w kuchni i w planach w przedpokoju...ja to się boję nie zimna,bo zawsze i tak trzeba było ewie grubsze galoty założy,zwłaszcza,ze to w zimie było,ale ciagle mi się przewracała i boję się jak mi głową w te kafle zaryje...

W sumie racja Głuszek - dywany to roztocza. Ale z drugiej strony zawsze miałam w domu dywany i mam nadal, a nikt z mojej rodziny nie ma na nic alergii.
Panele i kafle podobają mi się u kogoś. Mam kafle tylko w przedpokoju kuchni i łazience. W pokojach wolę mieć dywany. Są cieplejsze. A żeby było zdrowiej to trzeba często te kafle i panele myć. A ja tego nie cierpię!
A dywany odkurza mąż - od ślubu nie odkurzałam. A podłogi to ja bym pewnie musiała myć:-)

mandarynka u mnie też zawsze były dywany i nikt nie miał alergii i tak właśnie cieplej się czułam... No, ale chcieliśmy mieć właśnie panele i kafelki żeby było czysto :-) więc będę śmigać z miotłą i mopem ;-)

reklama
cool :)
a Olaf prawie wyrosl z gondolki, no i poniewaz jestem teraz sama z nim, to jezdzi w spacerowie (da sie ja cala zlozyc i nie musze 3 razy nosic po schodach wszystkiego tylko moge caly majdan na dole zostawic i latwiej mi wyjsc z chaty)
podoba mu sie ta impreza bo sobie wszystko elegancko widzi na boki i jest git :)
nie moge wyjsc z podziwu jaki on juz duzy i tak dorosle wyglada!

Do góry