reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

reklama
ja za remont jakis malutki zwrot dostane, za internet tez. Najwiecej spodziewam sie z umow o dzielo Macka i z centralnego ogrzewania (co roku mamy ponad 600 zlotych zwrotu).

no niezupelnie, z tego co wiem to za internet mozna sobie odliczyc 760 zlotych brutto i to niezaleznie od tego ile sie tego placi. Przynajmniej ja tak slyszalam. Ale ja sie na tym nie znam, mi kablowka przyslala caly wykaz faktur za internet i ile odliczyc.

reklama
z tego co przeczytalam no to mozna odliczyc do kwoty 760 brutto (oczywiscie jesli rocznie nie placi sie mniej za internet) a zwrot zalezy od tego jaki podatek placimy. Czyli jesli ja np place za internet 99 zlotych miesiecznie, czyli ponad 760 w roku to moge odliczyc sobie 760 zlotych brutto a ze jestem w strefie podatkowej 19% to zwrotu dostane 19% z tego 760 czyli 144 zlote.

Do góry