reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

ja kupilam laktator avent. ale ten ręczny, a czy zda egzamin to sie zobaczy.Wazne aby pokarm miec, a co myslicie o tych woreczkach i pojemnikach do przechowywania czy zamrazania pokarmu? warto sie w to bawic?

reklama
Ja tez myslalam o Avencie ale zdecyduje sie chyba na Canpol Premium... jest podobny ale tanszy....
A co do tych woreczkow to zalezy czy masz zamiar szybko wrocic do pracy, tak mi sie wydaje... bo jak bedziesz dlugo z dzidzia to bedziesz mogla karmic kiedy tylko bedzie glodne.... i nie bedzie trzeba robic zapasow w lodowce....

A ja używałam do przechowywania pokarmu pojemniki na mocz, te które można zakręcić. Nawet była na nich miarka :) A poza tym są bardzo tanie i można kupić w każdej chwili. Nie potrzeba kupować czegoś na zapas, jak nie wiadomo, czy będzie to potrzebne. Żyjemy w takich czasach, że można kupić wszystko i o każdej porze, także nie ma z tym problemu :)

ja bym chciała wrócic jak najszybciej do pracy, ale czasami są taki sytuacje ze cie nie ma w domu, bo weszłas na zakupy czy tam gdzies po znieczuleniu u dentysty to pokarm masz to wylania a tak to sobie odgrzewasz wtedy ten wczesniej sciągniety? Czy za duzo mysle? sama nie wiem....

Heksa ja na razie nie kupilam bo mam apteke niedaleko i w razie co to ktokolwiek pojdzie i kupi.poza tym mam sporo butelek, wiesz w avencie sa tez takie wlasnie pojemniczki na mleko sprzedawane po 10sztuk i sa niedrogiie, maja miarke, mozna je umyc i wysteryzlizowac, a te woreczki sa dowyrzucenia, wiec ja jakbyy cos to kupie wlasnie te pojemniczki, aha i jezeli sie nie zuzyje ich do karmienia mlekiem to potem sa super tez do zamrazania zupek czy jakichs tam rzeczy. To i sie nna 100%ozyda bo ja nie bede kupowac w slouczkach tych zupek ze wzgledu na to, ze nie sa robione z halal miesa(czyli dozwolonego dla nas-muzulman)-sama bede musiala robic i zamrazac.

Tamarunia ale tych pojeniczków tzn jedzego mozesz uzyc tylko 3 razy i tez juz do wyrzucenia tak pisza w instrukcji a co do woreczków to za 30szt z klipsami do zamykania i nalepkami do opisu płace 27zł. a pojemniczki sa duzo drozsze.

Ja narazie nie kupuję pojemników, do laktatotra z aventu dostałam 2 butelki gratis, może wystarczą. :) Takie woreczki to jest świetna rzecz jak się gdzieś wyjeźdża z dzieckiem np. w plener a nie chce się karmić piersią w miejscu publicznym. Na taki woreczek bezpośrednio zakłada się smoczek i spokojnie można nakarmić :) Póki co to wstrzymuję się z tym zakupem. :) Mam nadzieję że laktator zda egzamin, ale na wszelki wypadek zostawiłam wszystko w oryginalnym opakowaniu, jakby co to odsprzedam. Jeżeli chodzi o podgrzewacz to dla mnie a szczególnie dla mojego męża to będzie dosyć potrzebny sprzet. Faktycznie idzie sobie poradzić z gotowaniem w garnku, ale skoro można ułatwić sobie życie ::) to czemu nie :)

Tak Tamarunia, mysle, ze mowicie o tych samych. Ja tez sie nad nimi zastanawialam, bo mam zamiar od poczatku jakos przechowywyac mleczko, zeby bylo jak pojde na uczelnie... Na razie jednak nie wiem jak bede je mrozic. Moze serio wystarcza pojemniczki na mocz. Na nic sie nie decyduje poki nie wiem jak to bedzie. Moze bede malo chodzic na uczelnie i wystarczy odciagnac tylko troszke i przetrzymac w lodowce w butelce? Zobaczymy

reklama
Do góry