reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek, łóżeczko i inne akcesoria wybrac?

Dzięki za gratulacje!
Musze przyznać, że teraz przy wyborze wózka dla mojej pociechy żałuję, że nie są to czasy komuny kiedy to tylko ocet był na półkach ;D Wtedy jak się dorwało jaki kolwiek wózek to człowiek skakał z radości. Nie miały amortyzatorów, przekładanych rączek, żadko widać było asfalt, kostka brukowa i jakoś się wychowaliśmy ;)

Chciałbym aby mojemu maluchowi było jak najwygodniej, a przy tym by wózek był jak najbardziej funkcjonalny. Problem polega na tym, że wózki które oglądałem są albo bardzo funkcjonalne ale waga je dyskfalifikuje, albo.... No właśnie cały czas "albo to, albo tamto".

Muszę jeszcze trochę poczytać, popytać ;)

Lilith a gdzie jest ten link?

reklama
oj cos kiepsko to przegladasz!!!

https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,5809.840.html

w 4 poscie od gory (czyli moim)

Co do wozkow to trzeba patrzec na duzo rzeczy! na to czy jest winda czy potem chcesz kupic lekka spacerowke czy chcesz przekladana raczke regulowana wysokosc , ile regulacji amortyzacji (czy chcesz by wozek byl na pasch lub wachaczach czy kola lozyskowane czy male duze itd )

przepraszam ze sie wtrącam ale Lilith gratuluję zakupu wózka widziałam go ostatnio
jak go babeczka prowadziła i bardzo mi sie spodobał pamietam ze pomyslałam że musi kupe kasy kosztować
tak dobrze i stabilnie wyglądał!
ja juz też powoli zaczynam rozglądac sie za wózkami i muszę przyznać że obstawiam na ten który ty kupiłaś
i pewnie jeszcze zapytam Cie o opinię zanim zdecyduje sie na zakup :D :D

życzę zdrówka wszystkim majówkom

witaj Ka milka!!!
jak widzisz ja jestem zachwycona!! ale wczesniej na zywo nigdzie go nie widzialam i u mnie w miescie tez:) i oczywiscie na opinie po sprawdzeniu juz z mala tez mozesz liczyc:):)

wybor wozka to masakra:(my wybieralismy prawie rok ;D

Na początku nie miałam zamiaru kupować w ogóle butelki, bo chciałam karmić tylko i wyłącznie piersią, ale dzisiaj rozmawiałam z moją ginką na ten temat. Powiedziała, że należy kupić butelkę, ale starać się nie podawać jej zbyt często. Podobno dziecko po odstawieniu od piersi na 48h nie chce potem do niej wracać. Dopajać też nie mam zamiaru, bo w zasadzie nie ma takiej potrzeby. A herbatkę koperkową sama będę piła w razie czego. Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu :)

ależ tu dyskusja się toczy...ja kupiłam teraz jedną butlę na herbatkę koperkową:)też mam plan jak Tamarunia chyba tu pisała na spacerek mleko z cyca ściagac czy też herbatkezrobic,ale nie wiem jak będzie,bo Ewa za cholere nie chciała pic z butli i wcale nie żałowałam głuszku:)nie chciała i koniec i to nie tak,że nie umiała ssac butli,umiała,ale nie chciała...a co do kubeczków to ewa bardzo szybko nauczyła się pic z kubeczka z dziubkiem tylko musiałam jej powyjmowac te mechanizmy,które sprawiały,że miała cechy butli(czyli nie kapał:)))no nieważne...kaa zrobi tak czy siak tak jak będzie chciała,ale nie wydaje mi się,zeby można było potępiac kogoś tylko dlatego,ze ma takie,a nie inne spojrzenie na karmienie butlą...

Lilith az fajnie sie czyta Twoje posty, taki z nich entuzjazm i radosc bija! ;D

To mi dzis zabito cwieka - ledwo zawezylam pole wyboru do 2wozkow, pojawil sie trzeci, uzywany peg perego po okazyjnej cenie. Jeszcze nic o nim nie wiem, wieczorem mam rozmawiac z babka, choc, kurde, zastanawiam sie, czy warto, bo juz dalej móżdżyć nad wózkiem nie bardzo mam sile...

reklama
no wlasnie zrobi sie tak jak dziecko bedzie chcialo, tzn chodzi mi o to, ze mozna probowac wprowadzic w zycie to , co sie zamierza, ale na siele tez sie nie da niczego zrobic. w kazdym razie plan jest, a co z planu wyjdzie , to kazda z nas sie przekona "na zywo":)::):))::)
ale wiecie co?podoba mi sie to, ze teraz mlode mamy tak fajnie sie interesuja tym wsztsrkim, czyli pielegnacja i td, a nie olewaja sobie tego, ze beda mialy dzidzie:) podoba mi sie ta... , no jak to nazwac?swiadomosc?

Do góry