reklama
Pojechaliśmy przymierzyc gondolkę X-landera do stelaża Jaguara i pasuje idealnie. Na dodatek nie skończyło się na przymiarce, babka postraszyła nas, że w tym kolorze mają 3 ostatnie sztuki i nowe tegoroczne będą już innych kolorach, więc kupiliśmy tę gondolę odrazu. A teraz to chyba zęby w ścianę, bo nie liczylismy sie z takim wydatkiem w tym miesiącu gondola miała byc kupiona na początku lutego.
Lil kate, dobrze zmierzyłaś swoją gondolę, bo moja choc nowa, ma długośc 75 cm, a babka mi powiedziała, że rzeczywiście X-lander powiększył gondolę, ale nie wydłużył jej, tylko poszerzył. Za duża nie jest, ale w każdym razie do wiosny lub nawet lata starczy, a potem przesiadka do spacerówki.
Lil kate, dobrze zmierzyłaś swoją gondolę, bo moja choc nowa, ma długośc 75 cm, a babka mi powiedziała, że rzeczywiście X-lander powiększył gondolę, ale nie wydłużył jej, tylko poszerzył. Za duża nie jest, ale w każdym razie do wiosny lub nawet lata starczy, a potem przesiadka do spacerówki.
madzik79
Mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Oj, kasiad, to mnie zmartwiłaś z tą gondolką :-( Też się nastawiłam na x-landera i cały czas martwiłam się, że ta gondolka dość mała jednak jest. Więc jak lil kate napisała, że robią dłuższe to mi wszelkie wątpliwości co do tego wózka jakoś się porozwiewały. I jeszcze znalazłam tu ->W�zki dzieci�ce - X-lander gondola do w�zka X-1, XA, XT, X3, X-GO informację o większej gondolce x-landera......
Madzik, zastanawiam się, że może mi wcisnęli starą gondolę? Ale to by chyba było dziwne, chyba, że w 2007 wprowadzili dłuższe, a mi wmówili, że już tego koloru nie będzie??
A może Lil kate mierzyła na zewnątrz, bo faktycznie zewnętrzne wymiary by się zgadzały. Ale ponieważ w w wózku jest wkładka zciągana do prania, to zabiera kilka centymetrów, a ja mierzyłam faktyczną przestrzeń dla dziecka.
Wolałabym dłuższą, ale faktycznie aż tak się nie martwię, bo nawet jak będę musiała przesadzic małą do spacerówki w 5 miesiącu życia (dziewczynki są zazwyczaj trochę mniejsze), to i tak nie będzie problemu, bo moja spacerówka rozkłada się zupełnie na płasko (mam Haucka TRAXXA Jaguara a nie X-landera) A że będzie to czerwiec to napewno będą upały i nawet w gondoli może byc maluchowi za gorąco, tym bardziej, że te gondole nie mają wentylacji. Jak będzie ciepło, też się nie ubiera malucha w ciepłe rzeczy, które zajmują jakby nie patrzec przestrzeń gondoli. Więc może nie będzie tak źle. W każdym razie nie ma co rozpaczac nad rozlanym mlekiem, gondola kupiona i już, a na ile starczy, to zobaczymy.
A może Lil kate mierzyła na zewnątrz, bo faktycznie zewnętrzne wymiary by się zgadzały. Ale ponieważ w w wózku jest wkładka zciągana do prania, to zabiera kilka centymetrów, a ja mierzyłam faktyczną przestrzeń dla dziecka.
Wolałabym dłuższą, ale faktycznie aż tak się nie martwię, bo nawet jak będę musiała przesadzic małą do spacerówki w 5 miesiącu życia (dziewczynki są zazwyczaj trochę mniejsze), to i tak nie będzie problemu, bo moja spacerówka rozkłada się zupełnie na płasko (mam Haucka TRAXXA Jaguara a nie X-landera) A że będzie to czerwiec to napewno będą upały i nawet w gondoli może byc maluchowi za gorąco, tym bardziej, że te gondole nie mają wentylacji. Jak będzie ciepło, też się nie ubiera malucha w ciepłe rzeczy, które zajmują jakby nie patrzec przestrzeń gondoli. Więc może nie będzie tak źle. W każdym razie nie ma co rozpaczac nad rozlanym mlekiem, gondola kupiona i już, a na ile starczy, to zobaczymy.
madzik79
Mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Hmmmm.... jak znam siebie to pewnie i tak na ten wózek się zdecyduję ;-) Z drugiej strony - nie mam doświadczenia w chowaniu dzieci, więc skoro doświadczona mama mówi, że powinna starczyć taka gondolka, to chyba nie będę się specjalnie zastanawiać Zresztą mój bratanek skończył niedawno pół roku i mierzy 75 cm, więc faktycznie te 5 miesięcy pewnie dzidzia pojeździ Mam nadzieję, że w najbliższym czasie wyciągnę męża do dzidziowego sklepu i ostatecznie zdecydujemy się na wózek - no i będzie okazja sprawdzić jak to jest z tą gondolką Słyszałam też, że gondolki x-landera są dostosowane do przewożenia dzieci autem - wiecie coś o tym ?
Nic o tym nie słyszałam. Ale ja na pewno swoją córunię odbiorę ze szpitala w tej gondoli. Miałam kupic fotelik najpierw, ale ponieważ tak się stało jak się stało, to fotelik musi trochę poczekac i pewnie go kupię w lutym.
No wiec dziewczyny mierzylam od nowa zeby nie bylo niedomowien.
moja gondolka ma mierzona z zewnatrz 84 cm
w srodku 80 cm
dlugosc materacyka 75cm
nic dodac nic ujac. wydaje mi sie ze roznice w dlugosci polegaja wlasnie an tym jak to sie mierzy. ale jesli pisza ze jest dluzsza to ja bym zaufala. tylko trzeba napisac do sklepu zeby zmierzyli tak jak ja poszczegolne dlugosci to wszystko bedziesz wiedziec.
moja gondolka ma mierzona z zewnatrz 84 cm
w srodku 80 cm
dlugosc materacyka 75cm
nic dodac nic ujac. wydaje mi sie ze roznice w dlugosci polegaja wlasnie an tym jak to sie mierzy. ale jesli pisza ze jest dluzsza to ja bym zaufala. tylko trzeba napisac do sklepu zeby zmierzyli tak jak ja poszczegolne dlugosci to wszystko bedziesz wiedziec.
a jesli chodzi o przewozenie autem to nie sadze zebyta gondolka byla tak przystosowana jak chicco. tamta ma atesty podobne jak fotelik i specjalne pasy do przypiecia w samochodzie. a w x landerze ma po prostu wygodna raczke do przenoszenia. chyba zeby ja sprobowac przypiac zwyklymi pasami ale w srodku i tak dzieciatko bedzie latac.
jak na odebranie ze szpitala i przewozenie dziecka na krotkich trasach to ok, ale na dluzsze podroze to sie razcej nie nadaje ale kto bedzie robil sobie dlugie wycieczki z jednomiesiecznym malenstwem i do tego zima
jak na odebranie ze szpitala i przewozenie dziecka na krotkich trasach to ok, ale na dluzsze podroze to sie razcej nie nadaje ale kto bedzie robil sobie dlugie wycieczki z jednomiesiecznym malenstwem i do tego zima
reklama
my w naszym deltimie mamy specjalny zestaw do gondolki zeby mozna bylo dzieciaka przewozic samochodem i powiem Wam ze jak jechalismy z Izka dwumiesieczna na komunie mojego chrzesniaka 400 kilometrow w jedna strone to bylo jej duuuuzo wygodniej niz w foteliku
Podziel się: