rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
No całkiem fajny ten wózek.Powiedz tylko,czy kolor jest taki intensywny.Niebieski jest fajny.A nie jest wywrotny?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No całkiem fajny ten wózek.Powiedz tylko,czy kolor jest taki intensywny.Niebieski jest fajny.A nie jest wywrotny?
Oczywiście, że nie ma szansy się wydostać. Więc nie barierka zabezpiecza przed wychodzeniem dziecka z wózka, tylko pasy. Chodziło mi o to, że brak barierki jest dla mnie o tyle wygodny dla rocznego i starszego dziecka, że jak już się zdecyduję wypuścić Oliwkę, żeby sobie pochodziła, to wystarczy, że odepnę jej pasy i podam rękę, wtedy bez problemu wysiada sama z wózka, nie muszę jej podnosić do góry, a potem podnosić, żeby ją do tego wózka wsadzić. Przez takie podnoszenie brudzi się tylko tapicerka wózka od butów dziecka. Fajnym rozwiązaniem są takie odpinane barierki z jednej strony, ale nie wiem, czy takie instalują w parasolkach.Ja nie uzywam bareierki w Coneco jokerze,wystarczaja pasy.Sa przeciez 5-punktowe i dziecko nie ma szans sie wydostac.
Potwierdzam.W spacerówce,którą mamy po męża siostrzenicy jest właśnie odpinana barierka i jest to wygodne.No ale spacerówka ogólnie do kitu,zniszczona i żle sieNo właśnie takie odpinane z jednej strony barierki są bardzo wygodne, gorzej jak nie ma takiej możliwości w wózku.
Też nie zapinam pasów, bo Wiki od razu się wkurza, więc dla nas barierka jest jedynym zabezpieczeniem, no i pokrowiec, w razie czego zsuwa się do niegoMy z pasów na razie wogóle nie korzystamy (w krzesełu do karmienia zresztą też nie) a w naszym Zooperze barierkę można odchylac na bok, więc nie ma problemu... ale jak na razie Milenka jeszcze z wózka nie wychodzi, jutro jedziemy kupic jej buciki, więc spacerki dopiero przed nami