reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

reklama
Rowniez interesowalam sie tym spiderem i nawet pytalam osoby,ktore go zakupily o zdanie...Wszyscy byli zadowoleni:tak:
Ja nie uzywam bareierki w Coneco jokerze,wystarczaja pasy.Sa przeciez 5-punktowe i dziecko nie ma szans sie wydostac:no:.

Ja nie uzywam bareierki w Coneco jokerze,wystarczaja pasy.Sa przeciez 5-punktowe i dziecko nie ma szans sie wydostac:no:.
Oczywiście, że nie ma szansy się wydostać. Więc nie barierka zabezpiecza przed wychodzeniem dziecka z wózka, tylko pasy. Chodziło mi o to, że brak barierki jest dla mnie o tyle wygodny dla rocznego i starszego dziecka, że jak już się zdecyduję wypuścić Oliwkę, żeby sobie pochodziła, to wystarczy, że odepnę jej pasy i podam rękę, wtedy bez problemu wysiada sama z wózka, nie muszę jej podnosić do góry, a potem podnosić, żeby ją do tego wózka wsadzić. Przez takie podnoszenie brudzi się tylko tapicerka wózka od butów dziecka. Fajnym rozwiązaniem są takie odpinane barierki z jednej strony, ale nie wiem, czy takie instalują w parasolkach.

Mi tam barierka we wozku nie przeszkadza wystarczy ze nacisne na jeden guzik i odskakuje . Jenni na tej barierce ma przyczepiane zabawki i podczas jazdy sie nimi bawi:tak:

No właśnie takie odpinane z jednej strony barierki są bardzo wygodne, gorzej jak nie ma takiej możliwości w wózku.

Rozalka krótko jeżdzimy tym wózkiem ale nie jest wywrotny, no chyba że powiesisz torby na raczkach to sie wywróci, ale to każdy wózek tak zareaguje. Ja mam kolor czerwony i jest taki jak na zdjeciu, a nie mam pojecia jak wyglada niebieski (ale tez mi sie wydaje bardzo intensywny)
Pozdrawiam

No właśnie takie odpinane z jednej strony barierki są bardzo wygodne, gorzej jak nie ma takiej możliwości w wózku.
Potwierdzam.W spacerówce,którą mamy po męża siostrzenicy jest właśnie odpinana barierka i jest to wygodne.No ale spacerówka ogólnie do kitu,zniszczona i żle sie
prowadzi.
Nuśka a w Twoim wózku jest odpinana barierka?

My z pasów na razie wogóle nie korzystamy (w krzesełu do karmienia zresztą też nie) a w naszym Zooperze barierkę można odchylac na bok, więc nie ma problemu... ale jak na razie Milenka jeszcze z wózka nie wychodzi, jutro jedziemy kupic jej buciki, więc spacerki dopiero przed nami :)

My z pasów na razie wogóle nie korzystamy (w krzesełu do karmienia zresztą też nie) a w naszym Zooperze barierkę można odchylac na bok, więc nie ma problemu... ale jak na razie Milenka jeszcze z wózka nie wychodzi, jutro jedziemy kupic jej buciki, więc spacerki dopiero przed nami :)
Też nie zapinam pasów, bo Wiki od razu się wkurza, więc dla nas barierka jest jedynym zabezpieczeniem, no i pokrowiec, w razie czego zsuwa się do niego:happy::eek:

reklama
Ja bym się bała wozić Oliwkę bez pasów. Barierka nie jest żadnym zabezpieczeniem. Niby wózek nigdy mi się nie przewrócił, ale już widziałam taką akcję jak facetowi (chyba dziadkowi) dziecko wypadło z wózka jak zjeżdżał z krawężnika i odpadło koło i jakoś od tego czasu jestem przewrażliwiona.

Do góry