reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

No wybór u nas stanoł pomiedzy tym
seledynowy_granat.jpg

a tym
bb* JET wózek aluminiowy ESPIRO *BABY DESIGN nowy (308384620) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
wspiro_jet_czerwony.jpg

Oprócz firmy,to prawie niczym się nie różnią.Ten drugi jest lżejszy,ma to znaczenie jak juz dziecko waży więcej,no a rosna nasze Bąble..Ale nie wiem,czu kilo to az tak duzo.No ale Coneco jest bardziej wiarygodną firmą.(chyba?)Buuuu....
Rozważałam też
309141535

Bebe Confort VIVA optic velvet od G-7+wys.0zł!!! (309141535) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Ale nie ma barierki,osłonki na nogi i dość płytka budka.A jak dodac te wszystkie dodatki,to wychodzi dość drogo,jak dla mnie.
Ratuuuunku!
Na razie jestem uziemiona,ale w przyszłym tygodniu jade na łowy.No i muszę miec jakies typy,bo mąż nie lubi tak w ciemno jechac.Muszę miec jakies pomysły na wózek.

reklama
Rety dawno tu nie zagladałam,ale musze powiedziec że kupiłam w sklepie internetowym wózek parasolkę firmy titanium i jest bardzo fajny. Podnóżka nie ma regulowanego, ale narazie ten wózek słuzy nam na krótkie wyjazdy np do sklepu itp, na spacery mamy nasz dawny wózio i sie sprawdza:) sorki ale nie umiem wklejac abyście mogły zobaczyc tego titanium ale zapraszam dla ciekawych i zainteresowanych na allegro:)
Pozdrawiam

Muszę Ci Rozalka powiedzieć, że ja jechałam do sklepu, mając już wytypowane modele, a wybór padł na zupełnie inny wózek. Okazało się, że prowadzi się najlepiej wózek, którego nie brałam w ogóle pod uwagę.
A co do barierki, to wcześniej mi się wydawało, że jest niezbędna, jednak "w praniu" się okazało, że mi jej wcale nie brakuje. Oliwka lubi sobie sama wyjść z wózka na spacerze (z moją pomocą oczywiście) i barierka by tylko przeszkadzała moim zdaniem, musiałabym ją stale zciagać.

No u nas barierka jest przydatna i nie wyobrazam sobie wozka bez niej;-):-pJulka sieo nia opiera....a co do tego ze nie moze wychodzic to sie bardzo ciesze, bo nie mam zamiaru prowadzic pustego wozka i dodatkowo jeszcze pilnowac dziecka....oj nie....dziekuje bardzo:no::laugh2:

No u nas barierka jest przydatna i nie wyobrazam sobie wozka bez niej;-):-pJulka sieo nia opiera....a co do tego ze nie moze wychodzic to sie bardzo ciesze, bo nie mam zamiaru prowadzic pustego wozka i dodatkowo jeszcze pilnowac dziecka....oj nie....dziekuje bardzo:no::laugh2:
Narazie sobie nie wyobrażasz, Nuśka, ale poczekaj aż Ci Jucia będzie na spacerach spacerować na własnych nóżkach (Julcia już sama chodzi, więc jest to kwestia kilku - góra kilkunastu tygodni). A jak myślisz, że chodzące dziecko będziesz trzymać cały czas w wózku na spacerkach to się bardzo mylisz :-p :-D
W starym wózku Oliwka też się opierała na barierce, a w nowym jej tego w ogóle nie brakuje. No, ale są dostępne parasolki z barierką, więc jak komuś bardzo zależy, to jest w czym wybierać. Jednak na pewno brak barierki nie powinien dyskwalifikować wózka, można się bez niej świetnie obyć, a ważniejsze jest to jak się parasolka prowadzi po drodze. 5-cio punktowe pasy wystarczająco zabezpieczają dziecko :tak:

Dziekuje Kasiad to tańsza i rozkladana wersja Quinny zapp-a:) świetnie sie prowadzi i jest lekki a to ważne przy takim wózku:)aha i co ważne extra sie sklada!!!

W starym wózku Oliwka też się opierała na barierce, a w nowym jej tego w ogóle nie brakuje. No, ale są dostępne parasolki z barierką, więc jak komuś bardzo zależy, to jest w czym wybierać. Jednak na pewno brak barierki nie powinien dyskwalifikować wózka, można się bez niej świetnie obyć, a ważniejsze jest to jak się parasolka prowadzi po drodze. 5-cio punktowe pasy wystarczająco zabezpieczają dziecko :tak:

Kasiad dzięki za tą wypowiedz....w takim razie jeżeli mój bebe confort będzie mi wizualnie i pod względem składania i poradzenia pasował - jest nasz.. choć, jak to wiadomo póki nie kupie, to nie wiem...za 2 dni sie okaże..

reklama
Zgadzam się z tobą Nuśka, ja sobie też bez barierki nie wyobrażam póki co. Wystarczy, ze mała po domu lata jak z pieprzem, a ja mam oczy dookoła głowy. Na spacerze lepiej, żeby jeszcze jakiś czas siedziała w wózku, a barierka służyła do trzymania i powstrzymywania od wysiadania:-DU nas pogoda paskudna, kałuze i błoto , bo dookoła budowy, nie wyobrażam sobie wypuszczać małej, żeby sobie szła obok wózka, ale wiem, ze bliżej wiosny to nieuniknione:eek:

Do góry