reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

No wybór u nas stanoł pomiedzy tym
seledynowy_granat.jpg

a tym
bb* JET wózek aluminiowy ESPIRO *BABY DESIGN nowy (308384620) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
wspiro_jet_czerwony.jpg

Oprócz firmy,to prawie niczym się nie różnią.Ten drugi jest lżejszy,ma to znaczenie jak juz dziecko waży więcej,no a rosna nasze Bąble..Ale nie wiem,czu kilo to az tak duzo.No ale Coneco jest bardziej wiarygodną firmą.(chyba?)Buuuu....
Rozważałam też
309141535

Bebe Confort VIVA optic velvet od G-7+wys.0zł!!! (309141535) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Ale nie ma barierki,osłonki na nogi i dość płytka budka.A jak dodac te wszystkie dodatki,to wychodzi dość drogo,jak dla mnie.
Ratuuuunku!
Na razie jestem uziemiona,ale w przyszłym tygodniu jade na łowy.No i muszę miec jakies typy,bo mąż nie lubi tak w ciemno jechac.Muszę miec jakies pomysły na wózek.

reklama
Rety dawno tu nie zagladałam,ale musze powiedziec że kupiłam w sklepie internetowym wózek parasolkę firmy titanium i jest bardzo fajny. Podnóżka nie ma regulowanego, ale narazie ten wózek słuzy nam na krótkie wyjazdy np do sklepu itp, na spacery mamy nasz dawny wózio i sie sprawdza:) sorki ale nie umiem wklejac abyście mogły zobaczyc tego titanium ale zapraszam dla ciekawych i zainteresowanych na allegro:)
Pozdrawiam

Muszę Ci Rozalka powiedzieć, że ja jechałam do sklepu, mając już wytypowane modele, a wybór padł na zupełnie inny wózek. Okazało się, że prowadzi się najlepiej wózek, którego nie brałam w ogóle pod uwagę.
A co do barierki, to wcześniej mi się wydawało, że jest niezbędna, jednak "w praniu" się okazało, że mi jej wcale nie brakuje. Oliwka lubi sobie sama wyjść z wózka na spacerze (z moją pomocą oczywiście) i barierka by tylko przeszkadzała moim zdaniem, musiałabym ją stale zciagać.

No u nas barierka jest przydatna i nie wyobrazam sobie wozka bez niej;-):-pJulka sieo nia opiera....a co do tego ze nie moze wychodzic to sie bardzo ciesze, bo nie mam zamiaru prowadzic pustego wozka i dodatkowo jeszcze pilnowac dziecka....oj nie....dziekuje bardzo:no::laugh2:

No u nas barierka jest przydatna i nie wyobrazam sobie wozka bez niej;-):-pJulka sieo nia opiera....a co do tego ze nie moze wychodzic to sie bardzo ciesze, bo nie mam zamiaru prowadzic pustego wozka i dodatkowo jeszcze pilnowac dziecka....oj nie....dziekuje bardzo:no::laugh2:
Narazie sobie nie wyobrażasz, Nuśka, ale poczekaj aż Ci Jucia będzie na spacerach spacerować na własnych nóżkach (Julcia już sama chodzi, więc jest to kwestia kilku - góra kilkunastu tygodni). A jak myślisz, że chodzące dziecko będziesz trzymać cały czas w wózku na spacerkach to się bardzo mylisz :-p :-D
W starym wózku Oliwka też się opierała na barierce, a w nowym jej tego w ogóle nie brakuje. No, ale są dostępne parasolki z barierką, więc jak komuś bardzo zależy, to jest w czym wybierać. Jednak na pewno brak barierki nie powinien dyskwalifikować wózka, można się bez niej świetnie obyć, a ważniejsze jest to jak się parasolka prowadzi po drodze. 5-cio punktowe pasy wystarczająco zabezpieczają dziecko :tak:

Dziekuje Kasiad to tańsza i rozkladana wersja Quinny zapp-a:) świetnie sie prowadzi i jest lekki a to ważne przy takim wózku:)aha i co ważne extra sie sklada!!!

W starym wózku Oliwka też się opierała na barierce, a w nowym jej tego w ogóle nie brakuje. No, ale są dostępne parasolki z barierką, więc jak komuś bardzo zależy, to jest w czym wybierać. Jednak na pewno brak barierki nie powinien dyskwalifikować wózka, można się bez niej świetnie obyć, a ważniejsze jest to jak się parasolka prowadzi po drodze. 5-cio punktowe pasy wystarczająco zabezpieczają dziecko :tak:

Kasiad dzięki za tą wypowiedz....w takim razie jeżeli mój bebe confort będzie mi wizualnie i pod względem składania i poradzenia pasował - jest nasz.. choć, jak to wiadomo póki nie kupie, to nie wiem...za 2 dni sie okaże..

reklama
Zgadzam się z tobą Nuśka, ja sobie też bez barierki nie wyobrażam póki co. Wystarczy, ze mała po domu lata jak z pieprzem, a ja mam oczy dookoła głowy. Na spacerze lepiej, żeby jeszcze jakiś czas siedziała w wózku, a barierka służyła do trzymania i powstrzymywania od wysiadania:-DU nas pogoda paskudna, kałuze i błoto , bo dookoła budowy, nie wyobrażam sobie wypuszczać małej, żeby sobie szła obok wózka, ale wiem, ze bliżej wiosny to nieuniknione:eek:

Do góry