reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

aga-pg No to Waltz pewnie nie będzie zajmował dużo mniej miejsca niz Twój wózio. Musiałabyś porównać sobie wymiarami ile zajmuja poszczególne wózki po złożeniu. Tyle że Zooper na swojej stronie podaje tylko wymiar kartonu :sorry2:

reklama
Ostatnio często zaglądam na ten wątek, bo poważnie się zastanawiam nad kupnem spacerówki. Dobrze byłoby, żeby szybko i łatwo się składała i nie była zbyt duża. Ze względu na wygodę na lotniskach, bo trochę się nalatamy mimo wszystko:-p Coś się chyba uparłam na te trójkołowe:-p Może dlatego, że widzę na ulicach jak nimi łatwo manewrują właściciele;-) Na razie rozpatruje trzy modele:
W�zek spacerowy Casualplay S4 UNISYSTEM: Sklep Internetowy Baby Fant (ten który ma Stanki - mi też on się bardzo podoba:tak:)
W�zek spacerowy Zooper Boogie: Sklep Internetowy Baby Fant
W�zek QUINNY Speedi: Sklep Internetowy Baby Fant

No proszę, kto by pomyślał jakie szerokie zastosowanie ma ten Ludwik oprócz mycia naczyń, najpierw Agusi mąż na nim mosty przesuwał, a teraz Ewamat dzięki niemu wymieniła piankę na rączce :-D:-D:-D

No nie źle, stary poczciwy Ludwik..ja nim spieram skutecznie tłuste plamy z ubrań, bez odbarwień i chloru:-)

Ewamat,
a gdzie zakupiłaś taką gąbkę, bo u nas jeszcze sie nie zepsuła, ale miejscami sie wykrusza i mnie denerwuje..???

No nie źle, stary poczciwy Ludwik..ja nim spieram skutecznie tłuste plamy z ubrań, bez odbarwień i chloru:-)

Ewamat,
a gdzie zakupiłaś taką gąbkę, bo u nas jeszcze sie nie zepsuła, ale miejscami sie wykrusza i mnie denerwuje..???
W Krakowie mamy sklepik z akcesoriami. podam Ci adres ich strony.www. twojedziecko.net
W ofercie sklepu nie ma takich rzeczy, ale oni prowadzą serwis. Myślę, że wystarczyłoby do nich zadzwonić. Ja kupowałam u nich tę gąbkę i adaptery do gondoli. Bez problemu mi sprowadzili. Chyba, że znajdziesz gdzieś bliżej serwis.

WolfiA daj znac poxniej jaki wózek zakupilaś:-)ja tez kupilam w tym sklepie internetowym:-)polecam miły i solidny sprzedawca:-)a wogóle tez zastanawialm sie nad Quinny speedi, ale wczesniej jeżdzilam quinny freestyle i chcialam sprobowac inną firmę:-)

A ja wczoraj wyciągnelam ze strychu swojego starego Graco i jak go upiore,to bedzie prawie jak nowy.Tylko kola mial pompowane i sa flaki:crazy::eek::baffled::sorry2:

Ja prawdopodobnie jak wszystko ułoży się po naszej myśli, to we wrześniu-październiku zostanę sama na dłuższy czas (miesiąc, dwa, może dłużej). Pod tym kątem zaczęłam rozglądać się za bardzo lekkim wózkiem, żeby go uzywac tylko w wyjątkowych sytuacjach: jakbym musiała do miasta wyskoczyć lub jak się winda popsuje. Już raz dygałam te nasze 17,5 kg + 8,5 kg Oliwki :baffled: i dziękuję bardzo, dobrze, że się znalazł jakis uczynny chłopak i pomógł mi od I piętra.
Znalazłam 3 wózki godne uwagi, i nie wiem, który powinnam wybrać:

CONECO POLO superpromocja 7 X SUPERGRATIS 4xkolor (224952862) - Aukcje internetowe Allegro
PARASOLKA BeeBee REGUL. PODNÓŻEK+PRZYKRYCIE W-WA (223109825) - Aukcje internetowe Allegro
TITI Z1 SPACERÓWKA NOWOŚĆ ROZNE KOLORY forbaby (222428655) - Aukcje internetowe Allegro

Pierwszy Coneco, trochę duży po złożeniu i trochę drogi jak na wózek tylko na wyjścia awaryjne, ale wizualnie najbardziej mi się podoba. Nie wiem jak duże ma koła, ale zadałam już pytanie sprzedającemu. Waży 6,5 kg.
Drugi - BeeBee, ma wszystko to co pierwszy, koła 16 cm, tylko wizualnie zdecydowanie mniej mi się podoba, za to cena całkiem przystępna jak na awaryjny wózek. Waga też 6,5 kg.
No i w końcu trzeci - Titi - już zdecydowanie bardziej parasolkowaty, niestety bez okrycia na nóżki, ale za to zdecydowanie najlżejszy (5 kg) i najmniej miejsca zajmuje po złożeniu. Do spania ma tylko funcję kołyski, ale jako, że ma to być wózek na wyjścia awaryjne, jest to do przełknięcia. Kółka 14 cm, dość małe.

No i teraz się zastanawiam. Chodzi mi po głowie ten najlżejszy, w sumie ten brak okrycia na nóżki chyba moze być dokuczliwy, zwłaszcza, że zostaję w chłodnych miesiącach sama, ale w końcu mam też śpiworek, w który mogę Oliwkę zapakować.
Pytanie jak się będą sprawować 14 cm kółka, jestem przyzwyczajona do 30 centymetrowych i boję się, że żle się będzie prowadziło wózek na tak małych kółkach.
Czy różnica półtorej kg w wadze wózka to dużo czy mało? Sama nie wiem :confused: pomóżcie mi, może Wasze sugestie pomogą mi się zdecydować. Pamiętajcie, żeby rozpatrywać go jako wózek na wyjścia awaryjne, bo duży, ciężki wózek już mam.

KASIAD ja nie jestem specem od wozkow:confused2: ale po przejrzeniu plusow i minusow funkcyjnych, cenowych, wagowych uwzgledniajac fakt ze ma to byc wozek awaryjny kupilabym na Twoim miejscu ten drugi....

reklama
Kasiad jak dla mnie to ta trzecia spacerówka zdecydowane odpada.Jakos mało solidnie wygląda.Siostra mojego męza kupiła taką na malutkich kółkach i przeklinała ja w wietrze i śniegu.
Okrycie na nózki dla mnie bardzo by było wazne,na nasze polskie chłody,jesienne deszcze i wiatry,zbyt odkryte wózki,to nienajlepszy pomysł.:no:
Nigdy nie wiadomo,jaka będzie pogoda na takim wyjściu "awaryjnym".
Lato w pełni,a dziś tak nas deszcz zlał,że byliśmy bardzo mokrzy(no oprócz Kuby,który słodko spał w wózeczku).:no::no:

Do góry