reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

Joasiek ten coneco ma wlasnie taka fajna budke ktora ma mozliwosc powiekszenia sie np. w zime ochronic dziecko przed wiatrem, mrozem i sniegiem:-p
dla mnie pałak tez jest wazny, ten jeden wozio u Patch byl bez niestety :no:

reklama
rety widzę że wszystkie przegladacie juz takie lekkie spacerowki a ja wymyslam z casuaplay s4. Tylko nie wiem czy wybieracie lekkie zeby wnoszenie było lzejsze czy juz takim 5 miesiecznym takie wozki starczają??Ja jakos chyba jeszcze wole taka solidniejsza spacerówkę, ale moge sie mylic.Mam ogromny metlik, bo u mnie duzo jeżdzi dzieci w takich solidnych spacerowkach, a w takich jak Wy tu pokazujecie to widuje takie starsze dzieciaczki:confused:hmm juz sama nie wiem:confused:

Ja osobiście też jeżdżę - i nie zamierzam narazie tego zmieniać - solidną spacerówką. Moje koła mają średnicę 30 cm i nie wyobrażam sobie narazie mniejszych. Mój wózek waży 17,5 kg, jednak mam w bloku windę, więc go nie dźwigam po schodach. Ale dziewczyny pytały o parasolki, więc im wyszukałam kilka.

Kasiad w takim razie mnie uspokoiłaś, ja mojego wożę jeszcze w gondoli:-)a mamy quinny czyli gondola nie jest za wielka ale Kubus jeszcze sie mieści, ale juz nie dlugo:-)

Ja tez mam solidną spacerówkę- Xlander xa- i narazie nie zamierzam kupować nic innego. Bardzo dobrze mi się nią jeździ- łatwo się prowadzi, Tosia ma duzo miejsca...Osobiście nie podobaja mi się takie podwójne kółka w wózkach.A niestety takie sa w większości lekkich spacerówek. Więc tym co mam pojeżdzę ile się da, a jak Tosia juz będzie więcej chodzić niż jeździć to wtedy może zdecyduję sie na taką jakąś lekką spacerówkę.

Ja prawdopodobnie kupię za jakiś czas drugi lżejszy wózek typu parasolka na jakieś wypady samochodem do sklepu lub jak mi się zdarzy jechać samej środkami komunikacji miejskiej. W tej chwili Oliwka po sklepie jeździ w foteliku wpiętym w stelaż wózka, ale za kilka miesięcy będę musiała pomyśleć o większym foteliku, a jego nie wepnę w stelaż wózka. Na wypady do lasu to tylko mój obecny wózio, można nim zasuwać po piachu, wertepach i pagórkach.

Bardzo dziękuję, już wiem na co muszę zwracać uwagę. W sumie całe szczęście, Joasiek, że zwróciłaś mi uwaę na te wymiary, bo ten Titi mi się napradę podobał- przede wsystkim tylko 5 kg waży. No ale nie ma sensu z takim małym siedziskiem kupować.. Już zdecydowaliśmy, że pojedziemy w najbliższym czasie do Bielska i tam w sklepie coś kupimy. Ja muszę mieć coś co zajmuje mało miejsca- jeżdżę maluchem, mąż teraz chodzi do pracy i zakupy są na mojej głowie, chodzenie z nosidełkiem samochodowym w ręce po sklepie to dla mnie za ciężka sprawa, a taka spacerówka parasolka spokojnie mi się zmieści i mogę w każdej chwili z samochodu przesiąść się na nogi. Więc myślę o takiej do 7kg max. Ale zobaczymy jak to w końcu będzie. Dziś już mi się te wszystkie wózki śniły:dry:

reklama
Do góry